Do konačne odluke Vlade svi Uljanikovi ulazi su zavareni ili zatvoreni lancem, a ulazak u brodogradilište dopušten je samo radnicima. Nadzire ih štrajkaški odbor.

Galerija


Radnici su nakon sedam neisplaćenih plaća ponovno u štrajku i tako će biti sve do odluke o restrukturiranju ili stečaju.

Vezani članci Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sud odgodio stečaj Uljanika posljednji put, račun mora biti deblokiran do 13. svibnja Odvjetnik Anto Nobilo (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak za Dnevnik Nove TV najavio nova uhićenja. Odvjetnik Nobilo prozvao policiju da laže

Poniženja više ne mogu izdržati pa će u petak, kažu, poslati dopis predsjednici, premijeru i predsjedniku Sabora. ''Mi smo toliko sigurni da nas ne doživljavaju, da što god napravimo još radikalnije ne znamo bi li njih dirnulo jer oni jednostavno… Ne možemo shvatiti da ne razumiju tu situaciju gladnih ljudi'', rekao je Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske.

''Dozvoljen je ulaz bio radnicima Uljanika i eventualno onim kooperantima koji su nužni za zaštitu imovine ili zaštitu života, tako da je jedan manji broj kooperanata ušao unutra'', kazao je Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata.