Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radmanović Mesiću: Ne mješaj se u unutarnje stvari BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović danas je u izjavi za banjolučke 'Nezavisne novine' optužio hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića da se miješa u unutarnje stvari BiH 's tendencijom da napravi što veće probleme u zemlji kojoj je Hrvatska jamac svojim potpisom na Daytonski mirovni sporazum'.

Radmanović je to izjavio reagirajući na nedavnu Mesićevu izjavu njemačkom 'Spiegelu' da je 'Republika Srpska (RS) bačva baruta koja svakog trenutka može odletjeti u zrak" te da bi se u slučaju njezina odcjepljenja hrvatski dio BiH pripojio Hrvatskoj, a ostala bi 'samo još islamska država, nova Palestina'.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

'Takva država, da bi preživjela, bila bi upućena na potporu fundamentalističkih režima i suradnju s radikalnim islamistima, a u Sarajevu bi nastao centar terorizma', kazao je Mesić za 'Spiegel'.

Radmanović je istaknuo kako je Mesić tom izjavom 'napao i Bošnjake i Srbe i loše okarakterizirao i Hrvate u BiH'. 

>> Mesić: Dodik je novi Milošević

'Posebno pravo da se bune imaju Bošnjaci, koje je svrstao u islamske teroriste koji su spremni napraviti palestinsku državu, što ja smatram da nikako nije točno, rekao je Radmanović.

Mesićevu izjavu 'Spiegelu' komentirao je u petak i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odbacivši mogućnost odcjepljenja RS-a od BiH i priključenja Hrvatskoj bosansko-hercegovačkih Hrvata.

'BiH je država koju jamče i Amerika i Europska unija. To je cjelovita država. Sve drugo su avanture koje mogu izazvati neke druge posljedice za one koji ih pokreću. Hrvatski narod je kazao da je opredijeljen za BiH. Mi (Hrvati) želimo ravnopravnost u BiH. Nikakvo prekrajanje granica, niti priključenje bilo kome ne dolazi u obzir', izjavio je Čović za 'Dnevni avaz' od petka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene