Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić: Dodik je novi Milošević

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić za njemački tjednik 'Spiegel' rekao je kako je Republika Srpska, 'djelo Milorada Dodika, zasnovana na etničkim čišćenjima i genocidu, a da predsjednik Vlade Republike Srpske provodi istu politiku kao nekadašnji srpski predsjednik Slobodan Milošević'.

Ocjenjujući premijera Republike Srpske Milorada Dodika kao 'novog Miloševića' Mesić je upozorio Europu kako vreba novi rat na Balkanu te da bi lako moglo 'doći do toga da od BiH ostane samo državica muslimana oko Sarajeva koja bi postala europska Palestina'.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Milorad Dodik U ulozi optuženika Poznat datum kada će se Dodik pojaviti na Sudu BiH, odvjetnik poručio: "Ne očekujemo pošteno suđenje"

Kako navodi Mesić, međunarodna zajednica ne smije više dopuštati da Dodik stalno dovodi u pitanje postojanje Bosne i Hercegovine, te da Dodikove prijetnje referendumom o odcjepljenju moraju prestati.

'Kada Dodik kaže da ne priznaje BiH, on mora biti skinut s dnevnog reda. ali zato Miroslav Lajčak mora dobiti podršku iz Bruxellesa, Washingtona i NATO-a', poručio je Mesić.

Isto tako, dodao je da bi u slučaju odcjepljenja Republike Srpske najvjerojatnije došlo 'do odcjepljenja hrvatskih krajeva u BiH te njihova pripojenja Hrvatskoj, a što je veoma opasno'.

Dodik: Mesić je glasnogovornik sarajevske čaršije

Repulika Srpska kao trajna i neupitna kategorija s potpunom političkom i ekonomskom stabilnošću, čvrsto je opredijeljena za mir i stabilnost u BiH i regiji, priopćeno je iz Kabineta Milorada Dodika.

U priopćenju se navodi da je kompletno rukovodstvo RS, kao i Vlada premijera Dodika, protiv bilo kakvih sukoba i da se na dnevnom redu RS ne nalaze sukobi i secesija, već demokracija i doprinos europskoj ideji po svim nivoima.

Osuđujući 'klevete i uvrede' na račun Republike Srpske i njezinog premijera Milorada Dodika, koje je na internet izdanju njemačkog magazina 'Spiegela' iznio predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, u priopćenju se navodi da nije prvi put da 'Mesić, ali i Spiegel, preuzimaju ulogu glasnogovornika sarajevske političke čaršije, te da govorom mržnje, uvredama i antidaytonskim izjavama nasrću na RS i premijera Milorada Dodika'.

'Predsjednik Hrvatske očigledno ima defekt oko činjenica, dok Republiku Srpsku kvalifikuje kao bure baruta, jer bi u protivnom svakako znao da Republika Srpska nikada nije bila stabilnija i da predstavlja uspješniji dio BiH, gotovo na svim nivoima, te kao takva ne može i ne želi biti prijetnja nikome', ocjenjuje iz Vlade RS-a.

Dodaje se da je Mesić u više navrata upozoren na to da je Republika Srpska potpuno legalno nastala iz potrebe ljudi da u vrijeme tragičnog raspada Jugoslavije, čiji je 'rušitelj bio g. Mesić', stvore određenu političko-teritorijalnu organizaciju radi osobne zaštite, a ne nikakva 'genocidna tvorevina'.

' Javni istupi Mesića nas ne čude jer su nam još uvijek svježa sjećanja na njegovu ratnohuškačku politiku koje se, očigledno, nije okanio. Za utjehu je činjenica da njegovo zlonamjerno uplitanje u unutrašnju politiku Republike Srpske i BiH nema nikakav kredibilitet jer je g. Mesić političar koji odlazi i koji pripada prošlosti', kaže se na kraju priopćenja iz Kabineta premijera RS.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene