Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne postoji nijedan dokaz niti ima pravnog osnova za podizanje optužnice protiv Miroslava Radića, kojega je Haški sud oslobodio odgovornosti za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, izjavio je Radićev odvjetnik Borivoje Borović za beogradski dnevnik "Glas javnosti".


"Hrvatska optužnica je izraz nemoći", kazao je Borović, dodajući da je "potpuno bezbrižan zbog novog progona" Miroslava Radića.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader najavio međunarodnu tjeralicu za Miroslavom Radićem Slika nije dostupna 'Vukovarska trojka' žali zbog zločina na Ovčari

"Hrvatsko pravosuđe, po svemu sudeći, ima lažne svjedoke i izmišljene činjenice na kojima zasniva optužnicu. I ovo je još jedan dokaz da hrvatske vlasti nisu ozbiljno prihvatile Haaški sud, već su sve vrijeme mislile da će im Haag služiti kao sredstvo za pritisak protiv Srbije", kazao je Borović, dodajući da je Radićev slučaj temeljito ispitalo haaško tužiteljstvo te da nije bilo osnova za njegovu osudu.

Hrvatska, dodaje Borović, "izmišljajući događaje" želi Radića
natjerati da se pojavi pred sudom kako bi mu bio određen pritvor. Borović je ustvrdio i to da bi sve hrvatske optužnice protiv državljana Srbije trebale biti dostavljene Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije, kako bi srbijanski tužitelj odredio "da li sve te tajne optužnice imaju pravnog osnova".