Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radićev odvjetnik: Hrvatska optužnica je izraz nemoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne postoji nijedan dokaz niti ima pravnog osnova za podizanje optužnice protiv Miroslava Radića, kojega je Haški sud oslobodio odgovornosti za ratni zločin na Ovčari 1991. godine, izjavio je Radićev odvjetnik Borivoje Borović za beogradski dnevnik "Glas javnosti".

"Hrvatska optužnica je izraz nemoći", kazao je Borović, dodajući da je "potpuno bezbrižan zbog novog progona" Miroslava Radića.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Slika nije dostupna Sanader najavio međunarodnu tjeralicu za Miroslavom Radićem

"Hrvatsko pravosuđe, po svemu sudeći, ima lažne svjedoke i izmišljene činjenice na kojima zasniva optužnicu. I ovo je još jedan dokaz da hrvatske vlasti nisu ozbiljno prihvatile Haaški sud, već su sve vrijeme mislile da će im Haag služiti kao sredstvo za pritisak protiv Srbije", kazao je Borović, dodajući da je Radićev slučaj temeljito ispitalo haaško tužiteljstvo te da nije bilo osnova za njegovu osudu.

Hrvatska, dodaje Borović, "izmišljajući događaje" želi Radića
natjerati da se pojavi pred sudom kako bi mu bio određen pritvor. Borović je ustvrdio i to da bi sve hrvatske optužnice protiv državljana Srbije trebale biti dostavljene Tužiteljstvu za ratne zločine Srbije, kako bi srbijanski tužitelj odredio "da li sve te tajne optužnice imaju pravnog osnova".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene