Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoran Vinković rekorder

Rad zastupnika u posljednjih godinu dana: Karamarko se za riječ javio 4 puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko na konferenciji za novinare u povodu završetka 8. sjednice Sabora, predstavio je doista zanimljive brojke o aktivnosti saborskih zastupnika.

Novinarima je predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Leko, predočio statističke pokazatelje o radu Sabora. Zastupnici HDSSB-a prema tim statistikama su bili najaktivniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trenutak za povijest JEDNOGLASNA ODLUKA SABORA Hrvatska izlazi iz arbitražnog postupka Slika nije dostupna Prestrojavanje pred smjenu vlasti Vukšić osudio otkaze Paveliću i Dežuloviću: 'To je početak 'duhovne obnove''

>> HDZ zbog 'afere kvorum' prijeti pokretanjem postupka pred Ustavnim sudom

Zoran Vinković (HDSSB) tako se čak 756 puta javljao za riječ u Saboru te zauzeo neprikosnoveno prvo mjesto po toj statistici. Drugoplasirani Branko Vukšić (Laburisti) javio se za riječ 677 puta, dok je na trećem mjestu opet zastupnik HDSSB-a, Boro Grubišić, s 510 javljanja za riječ u Saboru.

'Postolje' je za jedno javljanje izmaklo HDZ-ovom zastupniku Ivanu Šukeru, koji se za riječ javio 509 puta, dok je petoplasirani zastupnik Josip Borić (HDZ), s 376 javljanja za riječ.

Zanimljivo je kako se šef oporbe, Tomislav Karamarko, za riječ u Saboru javio tek četiri puta!

No, postoje i zastupnici s čistom nulom u broju javljanja u Saboru, a najzvučnija imena među njima su Željko Kerum (HGS), Ante Sanader (HDZ), Nenad Pleše (Laburisti), Josip Vuković (SDP) i Davor Miličević (HDZ, koji je u Sabor stigao tek u travnju ove godine), no nisu jedini s tom poraznom statistikom.

Ipak, od svih 'nula', zapravo je samo Kerum 'stari' zastupnik, odnosno zastupnik koji je u Saboru od prošlog ljeta, dok su ostali u Sabor pristigli u međuvremenu pa neki nisu niti možda imali vremena afirmirati se koliko treba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene