Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni Lekom

HDZ zbog 'afere kvorum' prijeti pokretanjem postupka pred Ustavnim sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski klub HDZ-a od predsjednika Sabora Josipa Leke nije dobio pisani odgovor na upit o spornom glasovanju 5. srpnja kada, prema njima, nije bilo kvoruma. Stoga najavljuju da će s cijelim slučajem ići na Ustavni sud.

Klub HDZ-a najavio je danas u Hrvatskom saboru kako bi mogao pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom ako se ne razriješi pitanje saborskog kvoruma 'otvoreno' prije desetak dana.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Parlamentarni izbori 2024 Gordan Jandroković: ''Milanović i SDP pokušavaju razmontirati pravni poredak''

Pisanim putem tražili smo od Vas odgovor i provjeru kvoruma, nismo ga dobili, rekao je Davorin Mlakar (HDZ) predsjedniku Sabora Josipu Leki.

>> VIDEO Pogledajte oko čega su se posvađali HDZ i SDP!

Ponavljamo zahtjev, jer nas prisiljavate da pokrenemo postupak pred Ustavnim sudom, ukoliko se pitanje kvoruma ne riješi, ističe Mlakar.

Dobit ćete pisani odgovor kada utvrdimo to što tražite, uzvratio je Leko, podsjetivši HDZ-ove zastupnike da im je odgovorio usmeno na zadnjoj sjednici.

Klub HDZ-a prošli je tjedan najavio da je spreman na pravnu i političku bitku kako bi dokazao da je u petak 5. srpnja kod utvrđivanja kvoruma i glasovanja prekršen Poslovnik. HDZ, naime, tvrdi da je tom prilikom u sabornici bilo 77 zastupnika, ali samo 75 s pravom glasa, što nije dovoljno za donošenje odluka, pa su tada donijete odluke koje nisu ni legalne, ni legitimne.

Kako bi se dvojba o kvorumu raščistila, HDZ-ovci traže da se pregleda televizijska snimka 'sporne' sjednice i pročita fonogram. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene