Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriza u odnosima Rusije i Turske nastupila je nakon što je turski vojni zrakoplov koncem studenoga srušio ruski bombarder.


Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je novi ukaz o primjeni posebnih ekonomskih mjera u odnosima s Turskom, objavila je u ponedjeljak kremaljska press služba, a prenose ruski mediji.

Vezani članci Veliki požari na Siciliji - 1 Europa se bori s vatrenom stihijom: Požar bjesni Italijom i Grčkom, u Turskoj šest osoba poginulo Požar u Turskoj - 2 Vatrena stihija guta sve pred sobom: Poginule tri osobe, na tisuće vatrogasaca pokušava obuzdati požar

Riječ je o ukazu o izmjenama prethodnoga Putinova ukaza od 28. studenoga "O mjerama za osiguranje nacionalne sigurnosti Ruske Federacije i zaštite njezinih građana od kaznenih i drugih ilegalnih aktivnosti i primjeni posebnih ekonomskih mjera u odnosima s Republikom Turskom".

Rusija ima novo nuklearno oružje za uništenje morskih luka?

Novim predsjedničkim ukazom Moskva od 1. siječnja 2016. godine zabranjuje uvoz niza proizvoda iz Turske, otkazuje čarter letove i suspendira bezvizni režim. Ograničenja se proširuju na organizacije pod kontrolom turskih građana, a ne samo tvrtki koje su pod turskom jurisdikcijom.

Kriza u odnosima Rusije i Turske nastupila je nakon što je turski vojni zrakoplov koncem studenoga srušio ruski bombarder koji je sudjelovao u ruskim operacijama u Siriji. Ruski je predsjednik taj potez okarakterizirao kao udarac u leđa Rusiji, a potom protiv Ankare poduzeo niz ekonomskim mjera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook