Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pusić Sanaderu: Bio si pozvan četiri puta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić izjavila je danas kako je premijer Ivo Sanader četiri puta bio pozvan na sudjelovanje na jučerašnji okrugli stol.

Okrugli stol je u organizaciji Nacionalnog odbora bio posvećen podizanju učinkovitosti pravosuđa, ali Ured premijera nije povratno odgovorio ni na jedan od poziva, tvrdi Pusić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanaderova miljenica Bianca Matković u Upravi Atlasa, presudilo njezino iskustvo Slika nije dostupna Na summitu NATO-a u Chicagu Pogledajte susret Milanovićevih s Obamama

'Mi smo četiri puta zvali Ured premijera Sanadera, od čega ja jednom, ali se premijer nije povratno javio', izjavila je Pusić, dodavši da je premijer bio pozvan temeljem njezine ranije sugestije da pozdravi i sudjeluje u radu okruglog stola, koju je, ustvrdila je, Sanader tada prihvatio.

Premijer Ivo Sanader je na početku današnje sjednice Vlade ocijenio kako Nacionalni odbor okrugli stol nije trebao održati jučer, u isto vrijeme dok je on bio u Opatiji na skupu ekonomista te poručio kako od predsjednice tog odbora očekuje da se ubuduće s njim dogovara o organizaciji i temama okruglih stolova.

Pusić je naglasila da je okrugli stol bio organiziran jučer zato što je na njemu trebao sudjelovati europski povjerenik za proširenje Olli Rehn, koji je bio u službenom posjetu Zagrebu, ali da se njegov dolazak na okrugli stol nije uspio prilagoditi programu njegova posjeta, pa se od toga odustalo, a o čemu je obaviješten premijerov ured.

'Ako se premijer ubuduće želi priključiti okruglim stolovima, mi ćemo ga uvijek o tome obavijestiti i pozvati ga da sudjeluje. Naravno, ako to želi. To može biti samo pozitivno i pokazalo bi da u promjenama koje su pokrenute u pravosuđu i policiji Vlada zaista ozbiljno misli', kazala je.

Pusić je naglasila da je organiziranje okruglih stolova način na koji Nacionalni odbor pridonosi da se proces pregovora s EU otvori prema javnosti, jer je to, mišljenja je, vrlo važno budući da su pregovori uglavnom zatvoreni.

'To je sastavni dio programa koji je Nacionalni odbor usvojio još pri konstituiranju', napomenula je.

Pusić je ocijenila kako je izuzetno zadovoljna raspravom na jučerašnjem okruglom stolu, uvjerena da njegovi sudionici, posebno visoki dužnosnici iz pravosuđa (ministar Ivan Šimonović) i policije (ravnatelj Vladimir Faber), imaju obvezu pred javnosti predočiti svoje planove, analize i postojeće stanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene