Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac uoči sastanka s premijerom zbog odnosa sa Slovenijom komentirao je svoj zahtjev za sastanak s predsjednikom Srbije.


"Sastanak nije samo zbog paljenja Novosti. Sastat ćemo se kako položaj Srba u Hrvatskoj ne bi narušavao odnose Hrvatske i Srbije i da incidenti poput paljenja Novosti ne pokvare namjere obiju država da se odnosi poprave", kazao je Milorad Pupovac.

Vezani članci Milorad Pupovac i Mislav Bago Pupovac o ministarskoj fotelji u novoj Plenkovićevoj Vladi: "Imam drugih poslova koje ne kanim napuštati" Predizborni spot SDSS-a Pupovac napokon prokazan - pogledajte predizborni spot SDSS-a koji je mnogima zapeo za oko

Istaknuo je kako je "neophodno zaustaviti porast ekstremnog desničarenja".

"Moramo početi govoriti jasnim jezikom i reći gdje je problem. Problem je u ljudima koji zloupotrebljavaju slobodu javnog okupljanja, a ne u onima koji koriste slobodu javne riječi", kazao je Pupovac.

Podsjetimo, čelnik A-HSP-a Dražen Keleminec zaradio je kaznenu prijavu zbog sumnje na poticanje na mržnju i nasilje nakon što je dva puta zapalio primjerak Novosti.

Premijer Andrej Plenković danas je poručio kako su takve provokacije djelo političkih marginalaca te kazao da je takvo ponašanje nedopustivo.