Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac uoči sastanka s premijerom zbog odnosa sa Slovenijom komentirao je svoj zahtjev za sastanak s predsjednikom Srbije.


"Sastanak nije samo zbog paljenja Novosti. Sastat ćemo se kako položaj Srba u Hrvatskoj ne bi narušavao odnose Hrvatske i Srbije i da incidenti poput paljenja Novosti ne pokvare namjere obiju država da se odnosi poprave", kazao je Milorad Pupovac.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković odgovorio HVIDR-i: ''HDZ s partnerima odlučuje tko je u većini, a Đakić će se ponašati kao lojalan član stranke'' Milorad Pupovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Oglasio se Milorad Pupovac: "Nisam četnik, a od onih koji misle da jesam nikad neću tražiti ispriku"

Istaknuo je kako je "neophodno zaustaviti porast ekstremnog desničarenja".

"Moramo početi govoriti jasnim jezikom i reći gdje je problem. Problem je u ljudima koji zloupotrebljavaju slobodu javnog okupljanja, a ne u onima koji koriste slobodu javne riječi", kazao je Pupovac.

Podsjetimo, čelnik A-HSP-a Dražen Keleminec zaradio je kaznenu prijavu zbog sumnje na poticanje na mržnju i nasilje nakon što je dva puta zapalio primjerak Novosti.

Premijer Andrej Plenković danas je poručio kako su takve provokacije djelo političkih marginalaca te kazao da je takvo ponašanje nedopustivo.