Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivni trendovi

Pulmolog Srića: "Krunoslav Capak će predložiti Vladi da se proglasi kraj epidemije u Hrvatskoj"

Saša Srića
Saša Srića Foto: DNEVNIK.hr
Pulmolog Saša Srića najavio je da će Krunoslav Capak predložiti da se proglasi kraj epidemije u Hrvatskoj po uzoru na Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

Pulmolog Saša Srića komentirao je odluku WHO-a, koji je prije nekoliko dana proglasio kraj svjetske ugroze pandemijom koronavirusa.

"Prije dva dana je i predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije proglasio kraj globalne ugroze vezane za pandemiju, ne i doslovce kraj pandemije. Ali to je svakako jedna stepenica prema završetku pandemije. Kao i u cijelom svijetu, i u Hrvatskoj je pozitivan trend zadnjih godinu dana", rekao je Srića gostujući u Dnevniku N1 televizije.

Pročitajte i ovo Bernard Kaić za Dnevnik Nove TV Što će biti s proglašenjem kraja pandemije? Epidemiolog o novom soju i starom cjepivu

Rekao je i da bi Hrvatska uskoro mogla proglasiti kraj pandemije.

"Krunoslav Capak će predložiti Vladi da se proglasi kraj epidemije u Hrvatskoj. Za zdravstveni sustav to će značiti rasterećenje. Kad se proglasi kraj pandemije, moramo znati da je virus i dalje s nama, ali više ne predstavlja ugrozu."

Pročitajte i ovo Petra Buljan Čeka se idući potez Što se točno mijenja nakon objave WHO-a o koroni? "I dalje ćemo nositi maske kad idemo u bolnicu ili ljekarnu, ali pitanje je dokad će to trajati"

Ministar i potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović također je rekao kako će odluku o proglašenju kraja epidemije i ukidanja mjera u Hrvatskoj donijeti idući tjedan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene