Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Kolumbiji

Kriminalist nakon uhićenja jednog od najtraženijih hrvatskih bjegunaca: "Ovo uhićenje je kap u moru"

Aktualno Galerija Paula Klaić Saulačić Paula Klaić Saulačić Foto: DNEVNIK.hr Dubravko Klarić, kriminalist Dubravko Klarić, kriminalist Foto: DNEVNIK.hr Uhićen Hrvat u Kolumbiji - 1 Uhićen Hrvat u Kolumbiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićen Hrvat u Kolumbiji - 2 Uhićen Hrvat u Kolumbiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Uhićen Hrvat u Kolumbiji - 3 Galerija 1/8 >>
U Kolumbiji je uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca! Jedan je od članova kriminalne organizacije koja je krijumčarila drogu iz Južne Amerike u Europu. Nastavak je ovo priče koja je svoju rutu imala preko Luke Ploče.

37-godišnji Manuel Vulić znan po nadimku Veneno - Otrov, jedan je od najtraženijih hrvatskih bjegunaca. Uhićen je u akciji kolumbijske policije i interpola.

Imao je slovenske dokumente, tri godine živo je u Kolumbiji predstavljajući se kao međunarodni policajac. Kolumbijski mediji pišu o Vuliću kao članu međunarodne organizacije u kojoj je više Hrvata i koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Europu.

"Ovo uhićenje je kap u moru gdje se kao akteri pojavljuju hrvatski građani koji su i organizatori posla. Vežu se uz kriminalni milje na sjevernom dijelu Južne Amerike i naravno onda ta distribucija ide preko oceana različitim sredstvima i šarolikim rutama dolazi na područje Hrvatske", poručuje kriminalist Dubravko Klarić.

"I ovo uhićenje nastavlja se na priču iz Luke Ploče, točnije na zapljenu droge iz 2021. godine. Tada je policija pronašla više od 600 kilograma kokaina, što je bila i rekordna zaplijena", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Sredinom travnja podignuta je i optužnica protiv osmorice Hvata zbog krijumčarenja tih 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrijednosti većoj od 16 milijuna i 400.000 eura, koji su potom i preprodavali.

"U jednom času su našli Ploče gdje bi bio dobar ulazak, obzirom na artikle kojima prikrivaju drogu - kontejneri. No cijeli Jadran od Italije do Kopra tu su isto prisutni ti oblici krijumčarenja", pojašnjava kriminalist.

Vulića se povezuje i s ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva, a spominje ga se i kao suradnika srpskog Escobara.

"Možemo brend neki napraviti tu, što... Neke murale Pablo Escobar i to, ja to vidim kao zafrkanciju", kaže Ivan iz Ploča.

No u Pločama nema zafrkancije - Carinska uprava u Pločama uskoro bi trebala dobiti nove, modernije uređaje, učinkovitiju tehnologiju koja bi svakako pomogla u otkrivanju droge u prolasku kroz Luku Ploče.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene