Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature ispod 10 stupnjeva

Uživajte dok još možete: Pred nama je posljednji topli dan prije velikog zahladnjenja i nevremena

Prvi dan listopada bit će posljednji s ovako toplim vremenom u sezoni, dolaze nam temperature koje će ići ispod 10 stupnjeva

Jesen je službeno počela prošli tjedan, iako smo još od druge polovice kolovoza imali nekoliko prodora dosta svježeg zraka pa je znala zamirisati i prije početka.

Pročitajte i ovo Ilustracija vremenska prognoza Kakvo će biti vrijeme nakon nevremena? Meteorolog Darijo Brzoja ima detalje Kiše donose sa sobom i lokve (Sanjin Strukic/PIXSELL) VREMENSKA PROGNOZA Jesen je ušla na velika vrata, ali ne brinite se: Evo kad će se vratiti sunčaniji dani, a ponegdje bi moglo biti i za - kupanje

Danas nam još slijedi vrlo toplo vrijeme, a potom u srijedu stiže izražena promjena, te zatim druga polovica tjedna u kojoj će vrijeme biti osjetno svježije. Srijeda i četvrtak nose i obilnu kišu, a petak i vikend stabilizaciju, sunce, ali i vrlo jaku buru te svježinu.

U središnjoj Hrvatskoj tijekom dana bit će pretežno sunčano i toplo, kao da je ljeto, uz umjeren jugozapadnjak i temperaturu oko 25 stupnjeva.

Većinom sunčano očekuje i Slavoniju. Također će puhati slab do umjeren vjetar s juga, dok će temperatura biti između 24 i 27 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj očekuje se malo više oblaka koje će donijeti južni i jugozapadni vjetar. Pritom je mjestimice moguće i malo kiše, vjerojatnije na širem riječkom području te u Gorskom kotaru. Zadržat će se toplo, na moru oko 25, a u gorju najčešće od 20 do 24 stupnja.

U Dalmaciji će biti i više sunca, osobito poslijepodne. Suho, dosta toplo vrijeme pratit će slab i umjeren južini vjetar. Temperatura će ovdje porasti i do 27. More je oko 22 stupnja.

Srijeda nam nosi pogoršanje vremena, izraženiju promjenu koja će prvo zahvatiti zapad zemlje. Naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom stiže prema kraju dana. Kiša će postajati sve češća i sve izraženija, a zadržat će se i prvi dio četvrtka.

Zapuhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak s kojim će nam stići osjetno svježiji zrak pa se dnevni maksimumi u drugoj polovici tjedna očekuju oko 15 stupnjeva. Petak nam nosi djelomice sunčano vrijeme, no zadržat će se svježe. Više sunca očekujemo i za vikend, ali ne i mnogo višu temperaturu.

Jadranu bi ovo pogoršanje moglo donijeti vrlo obilnu kišu, barem lokalno. Od srijede će biti pljuskova praćenih grmljavinom, najizraženijih u noći na četvrtak, a južnije i tijekom četvrtka.

Potom će se vedriti, ali s vrlo jakom burom. Već će u četvrtak podno Velebita biti olujnih, moguće i orkanskih udara. Pad temperature ovdje će biti manje izražen, no uz buru neće baš biti toplo. Osobito ne na sjevernom Jadranu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene