Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplo još svega nekoliko dana

Stiže nova neugodna promjena vremena, s neuobičajeno niskim temperaturama za početak listopada

Kišno nevrijeme (Patrik Macek/PIXSELL)
Kišno nevrijeme (Patrik Macek/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Kišno nevrijeme (Patrik Macek/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
U ovom tjednu očekuje nas snažna promjena vremena. Sa srijede na četvrtak, uz izraženiju oborinu, pljuskove i grmljavinu, stiže nam i osjetna hladnoća i vrlo jaka bura.

Druga polovica ovog tjedna bit će obilježena hladnoćom te će za početak listopada biti i neobično svježe. No do srijede će vrijeme ipak biti dosta toplo, a u ponedjeljak i više od 25 stupnjeva. Iako se ne može u potpunosti isključiti ni koja kap kiše, bit će sunca i nešto naoblake.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U središnjoj hrvatskoj bit će više oblaka, a moguće je i vrlo malo kiše. Jugozapadnjak će oslabjeti, no bit će dosta toplo. Temperatura bi mogla porasti i do 27 Celzijevih stupnjeva.

Tijekom dana u Slavoniji i Baranji ponedjeljak će također biti djelomice sunčan, a kasno poslijepodne i navečer moguće je malo kiše. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, a temperatura će biti između 25 i 28 Celzijevih stupnjeva.

I za sjeverni Jadran i gorsku Hrvatsku vrijedi isto. Izmjenjivat će se sunce i oblaci te pri tome mjestimice može biti malo kiše, češće oko Rijeke. Puhat će jugo i jugozapadnjak, a temperatura će biti između 23 i 26 stupnjeva. U gorju će biti svježije, između 20 i 24.

Dalmaciju očekuje uglavnom djelomice sunčano vrijeme. Tek koja kap kiše moguća je poslijepodne i navečer. Puhat će umjeren jugozapadnjak i jugo, a temperatura će biti većinom između 24 i 27 stupnjeva. Temperatura mora kreće se između 20 i 23 Celzijeva stupnja, što je dovoljno za kupanje, no samo ako je vani sunce.

U utorak će vrijeme biti malo stabilnije, djelomice sunčano, toplo, a malo kiše može pasti eventualno u gorju. U srijedu će se sa zapada ponovno naoblačiti. Stiže nam ozbiljnija promjena vremena, poslijepodne s kišom, pljuskovima i grmljavinom te uz osjetan pad temperature. U četvrtak će zato biti prilično svježe. Puhat će sjeverac, a zadržat će se kišovito - baš jesenski.

Što se tiče Jadrana, u utorak malo kiše možda padne tek na sjeveru, no bit će toplo i sunčano. U srijedu se i na moru očekuje oblačnije vrijeme, poslijepodne kiša te pljuskovi i grmljavina koji će se nastaviti u četvrtak. Jugo i jugozapadnjak okrenut će na vrlo jaku buru, pa će u drugoj polovici tjedna i na moru biti osjetno svježije, čak i neobično za početak listopada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene