Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upoznat s problemom

Provjereno nastavlja istraživati zašto tone troske u Dugom Ratu i dalje nisu sanirane, stigao i odgovor ministra: ''Hoću li pogriješiti ako kažem da nisam gledao emisiju?''

Provjereno nastavlja istraživati zašto dosad nisu sanirane tone troske u Dugom Ratu, iako je to privatni investitor koji je kupio zemljište nekadašnje tvornice ferolegura trebao učiniti još 2015. godine. A sada je stigao i odgovor ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.

Zašto u Dugom Ratu troska i dalje nije sanirana Provjereno i dalje istražuje. Nakon emitiranja reportaže, reporterka Ana Malbaša na svojem Twitter profilu pitala je Tomislava Ćorića, ministra gospodarstva i održivog razvoja, koji je nadležan i za pitanja zaštite okoliša, je li gledao emisiju Provjereno i što misli poduzeti po pitanju sanacije.

Kako joj nije odgovorio na društvenoj mreži, isto pitanje postavila mu je i uživo.

''Hoću li pogriješiti ako kažem da nisam gledao emisiju? Nadam se da mi nećete zamjeriti. Nisam. Ali sam upoznat s problemom. Prošli tjedan je održan sastanak predstavnika općine Dugi Rat i državni tajnik je bio sa strane ministarstva na tom sastanku.

Pročitajte i ovo Provjereno: Napuštena tvornica - 3 VERBALNI RAT i TUŽBE "Ako nije opasno vi popijte": Mučne priče mještana zbog otrovnog materijala koji stoji uz napuštenu tvornicu

Ovo je problem koji traje još od 2015. godine i podrazumijevao je sanaciju od strane firme koji posjeduju. Do te sanacije nije došlo. Ono što imam kao informaciju je da je u međuvremenu došlo do kompliciranja vlasničkih odnosa na pojedinim parcelama koje su u pitanju i u tom kontekstu državno odvjetništvo, odnosno ministarstvo graditeljstva, odnosno općina Dugi Rat, su u komunikaciji na tu temu.

Smjer u kojem treba ići je sanacija tog područja od čega se ni na koji način ne smije pobjeći. Tko i kako će tu sanaciju obaviti, to je pitanje koje će vjerojatno biti riješeno u narednim mjesecima'', rekao je.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene