Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Provjereno

Maštala je o tome da pomogne 10 žena, a pomogla je stotinama: "Htjela sam im pokazati da nisu same"

Aktualno Galerija Provjereno: Ivana Kalogjera - 5 Provjereno: Ivana Kalogjera - 5 Foto: Provjereno Provjereno: Ivana Kalogjera - 4 Provjereno: Ivana Kalogjera - 4 Foto: Provjereno Provjereno: Ivana Kalogjera - 3 Provjereno: Ivana Kalogjera - 3 Foto: Provjereno Provjereno: Ivana Kalogjera - 2 Provjereno: Ivana Kalogjera - 2 Foto: Provjereno +7 Provjereno: Ivana Kalogjera - 1 Galerija 1/12 >>
Nakon što je Ivana Kalogjera iz teške borbe s rakom dojke izašla kao pobjednica, odlučila je ženama oboljelima od raka na vrlo konkretan i koristan način pokazala da nisu same.

Operacija, zračenja, život u neizvjesnosti i strepnji. Često si je postavljala pitanje: Zašto se ovo meni dogodilo? Sada ga više ne postavlja.

"Ja znam da je to tu i to te nekad ono zaista i strese, ali uvijek si nađem neku zanimaciju da pređem preko toga", rekla je Snježana Jagić.

Iako nema ni približno dovoljno novca da si svakodnevno priušti vožnje taksijem, ona ga redovito koristi. I ne, nije Snježana osvojila jackpot, ali to je za nju ravno pobjedi na lotu. Usluga za koju je, kaže Snježana, čula od pacijentice s kojom je čekala na red za zračenje ostavila ju je u nevjerici. Prijevoz taksijem na i sa terapije, za nju kao onkološku pacijenticu, potpuno je besplatan.

Pročitajte i ovo Ivana Kalogjera Nismo same slavi 7. rođendan ''Prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapije trebao bi biti sastavni dio police zdravstvenog osiguranja''

Ta usluga postoji već punih šest godina i to zahvaljujući Ivani Kalogjeri, predsjednici udruge "Nismo same" iz Zagreba.

"Mi sada imamo 930 žena koje su koristile ovu uslugu, a trenutačno imamo oko 280 korisnica. Dnevno imamo od 15 do 25, nekad i 30 vožnji", objasnila je Kalogjera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA ZA PREŽIVLJAVANJE VIDEO Kako u Hrvatskoj žive osobe koje se bore s rakom? ''Ostaju bez posla, umiru od gladi, bez vode, sami...''

Sve one prođu kroz Ivanine ruke – od zahtjeva za pružanjem usluge, dogovaranja termina, komunikacije s taksi službom. Sedam godina, kaže, nije bila na godišnjem, ali ne žali.

"Ja sam maštala o tome da imam 10 korisnica i da 10 žena pomognemo da ih odvezem na kemoterapiju, da im pokažem da nisu same, da je tu netko tko misli na njih", ispričala je reporterki Provjerenog Maji Medaković.

Kako je biti onkološki bolesnik, zna iz prve ruke jer je i sama pobijedila u borbi protiv raka dojke, a više o njoj i njezinoj udruzi možete pogledati u videoprilogu Provjerenog.

Provjereno gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene