Nakon što je, po objavi priče o malverzacijama s kućicama na Mirogoju, Patrik Šegota podnio ostavku na dužnost voditelja podružnice Gradska groblja, već cure informacije o tome kako će za njega pronaći mjesto pomoćnika u Zagrebparkingu, doznaje Provjereno.

Galerija


Sporni natječaj za postavljanje kućica na Mirogoju trajao je četiri dana i na njemu su pobijedile četiri tvrtke s ponudom identičnom u lipu – od kojih su tri osnovane na isti dan, četvrta dan kasnije, s istim formama e-adresa. No nijedna od tih tvrtki nije kupac postavljenih kućica.

Vezani članci Priveden Patrik Šegota MUP i USKOK objavili detalje: Šegota dobio gotovo 700.000 kuna mita i kuću s bazenom, službenice suda dobile mrvice Policija kod Gradskih groblja u Zagrebu Šegotu doveli u Zagreb, odvjetnik otkrio za što ga se tereti: "To ima veze s javnim natječajima oko kućica i nekim građevinskim radovima na groblju"

Naime, ekipa Provjerenog kontaktirala je s tvrtkom koja je kućice izradila i postavila na Mirogoju, a oni su odgovorili da je, umjesto one četiri koje su pobijedile na natječaju, kupac zapravo peta tvrtka - GRANEX 1 iz Varaždina.

Tvrtka je to koja ima tek jednog zaposlenog, a kućice su naručene i prije javnog poziva. Priča tu postaje još bolja jer je upravo ta tvrtka, doznaje Provjereno, vlasnica još jedne tvrtke - Prigorac građenje, koja je bila zadužena za radove sanacije kanalizacije i asfaltiranja ceste na Mirogoju, vrijedne više do milijun i 300 tisuća kuna. Uz to, u sudskom registru stoji kako je do srpnja ove godine u nadzornom odboru te tvrtke sjedila izvjesna Anamaria Šegota, prezimenjakinja donedavnog voditelja podružnice Gradska groblja.

I dok se klupko oko natječaja polako odmotava, a Patrik Šegota odlazi na novu dužnost, mali obrtnici koji su iz ovog natječaja izašli kao gubitnici, strahuju za svoje sutra. U četiri dana koliko je trajao javni poziv neki nisu uspjeli prikupiti svu dokumentaciju, a neki su dali za 10 kuna preskupu ponudu.
''Za jedan objekt dala sam ponudu na 3 i pol tisuće kuna. Kako je moguće onda da baš četiri različite firme daju ponudu na 3510 kuna?'', pita se Dina Ćutić, cvjećarka.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom na Novoj TV.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju