On želi raditi, ali mu nadređeni ne daju. Problemi ovog zaposlenika počeli su, tvrdi, nakon što je prije godinu dana odbio sudjelovati u nezakonitoj radnji. Od uzornog i odgovornog zaposlenika uskoro je postao najgori.

Galerija


Provjereno donosi šokantnu ispovijest zaposlenika gradske uprave Slavonskog Broda koji tvrdi da ne radi apsolutno ništa i kojemu je jedini zadatak unutar osmosatnog radnog vremena – otići na pauzu.

Vezani članci Ljiljana Cerovečki (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sudbina koja slama srca: Živi u kući čiji su zidovi žbukani sijenom i blatom. Jedino što ima je osjećaj srama zbog onoga što nema Branimir Glavaš (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Šokantno priznanje ključnog svjedoka sa suđenja Glavašu: "Na sudu su da ga zaštite lagali svi, uključujući i Šeksa"

Iako to zvuči nevjerojatno, dodatno iznenađuje tvrdnja da zaposlenik želi raditi, ali mu nadređeni ne daju!

Njegovi problemi počeli su nakon što je prije godinu dana odbio sudjelovati u nezakonitoj radnji. Ubrzo je zaposlenik postao nepoželjan, a s vremenom su ga proglasili tehnološkim viškom. Da bi stvar bila nevjerojatnija, istu sudbinu dijeli još četvero ljudi koji su odlučili stati pred kamere i progovoriti o svom iskustvu.

Zaposlenik je na vlastitoj koži iskusio što znači postati nepoželjan nakon što je stao na put nečijim interesima. „Izdali su građevinsku dozvolu, a nisu htjeli izdati uporabnu dozvolu i onda su išli poništavati građevinsku. I otad počinju moji problemi”, tvrdi zaposlenik ureda za graditeljstvo.

Od uzornog i odgovornog zaposlenika uskoro je postao najgori: „Premješten sam iz kancelarije, smanjena mi je ocjena. A sad dvije zadnje godine, ocjena dovoljan – to je najgora ocjena u zgradi.”

Zaposlenik otkriva kako izgleda njegov radni dan: „Moram biti negdje osam sati, a nemam posla. Ne izlazim više na terene. Sjedim osam sati, jedino što odem na pauzu.” Apsurdno, ali istinito, a sve zbog toga što je odbio raditi ilegalne radnje. Poštenje koje bi se inače trebalo nagrađivati, ovaj zaposlenik još uvijek skupo plaća, a zabrinjavajuća je činjenica što sličnih situacija ima više.

Cijelu priču pogledajte danas u emisiji 'Provjereno' u 23:00 na Novoj TV!