Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERAS U PROVJERENOM

Zaposlen je u gradskoj upravi i priznaje da ne radi apsolutno ništa: "Moram biti negdje osam sati, a nemam posla… Jedino što odem na pauzu"

Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 5
Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 5 Provjereno
Aktualno Galerija Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 1 Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 1 Foto: Provjereno Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 3 Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 3 Foto: Provjereno Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 4 Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 4 Foto: Provjereno Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 5 Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 5 Foto: Provjereno +1 Radnici u gradskoj upravi S. Broda priznaju da ne rade ništa (Foto: Provjereno) - 7 Galerija 1/6 >>
On želi raditi, ali mu nadređeni ne daju. Problemi ovog zaposlenika počeli su, tvrdi, nakon što je prije godinu dana odbio sudjelovati u nezakonitoj radnji. Od uzornog i odgovornog zaposlenika uskoro je postao najgori.

Provjereno donosi šokantnu ispovijest zaposlenika gradske uprave Slavonskog Broda koji tvrdi da ne radi apsolutno ništa i kojemu je jedini zadatak unutar osmosatnog radnog vremena – otići na pauzu.

Pročitajte i ovo Provjereno: novi zakon - 1 Provjereno donosi Velike promjene za sve koji žive u zgradama: Nema više jeftinog stanovanja - pravila su jasna, a kazne visoke Provjereno: Centar za autizam Split - 3 Što sad? Smješteni su u vlažnim prostorijama bez prozora, sve ih je više, a sada se javio i novi problem: "Ovo se može nazvati i zlostavljanjem"

Iako to zvuči nevjerojatno, dodatno iznenađuje tvrdnja da zaposlenik želi raditi, ali mu nadređeni ne daju!

Njegovi problemi počeli su nakon što je prije godinu dana odbio sudjelovati u nezakonitoj radnji. Ubrzo je zaposlenik postao nepoželjan, a s vremenom su ga proglasili tehnološkim viškom. Da bi stvar bila nevjerojatnija, istu sudbinu dijeli još četvero ljudi koji su odlučili stati pred kamere i progovoriti o svom iskustvu.

Zaposlenik je na vlastitoj koži iskusio što znači postati nepoželjan nakon što je stao na put nečijim interesima. „Izdali su građevinsku dozvolu, a nisu htjeli izdati uporabnu dozvolu i onda su išli poništavati građevinsku. I otad počinju moji problemi”, tvrdi zaposlenik ureda za graditeljstvo.

Od uzornog i odgovornog zaposlenika uskoro je postao najgori: „Premješten sam iz kancelarije, smanjena mi je ocjena. A sad dvije zadnje godine, ocjena dovoljan – to je najgora ocjena u zgradi.”

Zaposlenik otkriva kako izgleda njegov radni dan: „Moram biti negdje osam sati, a nemam posla. Ne izlazim više na terene. Sjedim osam sati, jedino što odem na pauzu.” Apsurdno, ali istinito, a sve zbog toga što je odbio raditi ilegalne radnje. Poštenje koje bi se inače trebalo nagrađivati, ovaj zaposlenik još uvijek skupo plaća, a zabrinjavajuća je činjenica što sličnih situacija ima više.

Cijelu priču pogledajte danas u emisiji 'Provjereno' u 23:00 na Novoj TV!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene