Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UNIŠTAVANJE KARLOVAČKIH RIJEKA?

Prosvjed protiv hidroelektrane Lešće: "Skoro sam se utopila zbog puštanja iznenadnog i vrlo brzog vodnog vala"

U Novigradu na Dobri stanovnici su se pobunili protiv uništavanja karlovačkih rijeka.

Kažu, Hidroelektrana Lešće devastirala je svojim vodenim valovima floru i faunu, odnijela i ljudske živote, a sada se posljedice prelijevaju i na Mrežnicu koja postaje prehladna i previsoka. Za vrijeme tsunamija, kako ga zovu, nestaju cijele katastarske čestice i dijelovi obale.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Dio prosvjednika prisjetio se dramatičnih iskustava.

"29. 7. na slapu Krvavi mlin sam se skoro utopila zbog puštanja iznenadnog, hladnog, vrlo brzog i razarajućeg vodnog vala s hidroelektrane", kazala je Mirela Jakuš Frebe iz inicijative Zaustavimo teror HE Lešće.

"Pet kolegica je bilo na slapu bacilo ih je svih pet... Četiri su se izvukle, jedna je nastradala. Najbolja prijateljica mi je bila, išle smo u osnovnu školu", kazala je Marina Vidiček iz Gornje Stative.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene