Obavijesti Pretražite Navigacija
velike razlike

Pogledajte koliko su porasle plaće u Zagrebu: U jednoj djelatnosti prosječno zarade gotovo 2000 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za prosinac 2022. iznosila je 1220 eura (9189 kuna), što je nominalni rast za 8,4 posto u odnosu na prosinac 2021., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Odjel za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba donosi podatke o promjenama prosječne plaće u gradu Zagrebu. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za prosinac prošle godine na razini Hrvatske koja je iznosila 7878 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 1311 kunu.

Pročitajte i ovo Divlje svinje u Španskom - 3 grad kao svinjac Divlje svinje ušle u metropolu: "Smeće stoji danima, bit će toga sve više" Ilustracija - 1 porezna reforma Sve o rastu plaća na jednom mjestu: Tko će profitirati najviše, a tko najmanje

Pročitajte i ovo Trošimo više za manje - 2 Pad kupovne moći Plešemo na rubu recesije: U siječnju smo trošili više, ali građanima je sve jasno - jednostavno, sve je skuplje

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za prosinac 2022. isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 1994 eura (15.026 kuna).

Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 643 eura (4842 kune).

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u gradu Zagrebu za prosinac 2022. iznosila je 1710 eura (12.884 kune), što je nominalni rast za 9,1 posto u odnosu na prosinac 2021. godine.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Analize i reforme Hoće li napokon biti ukinuti ugovori o dosmrtnom uzdržavanju? Malenica: ''Puno je problema u praksi''

Iz Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba napominju kako se prema Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. statistički podaci iskazuju u eurima. Statistički podaci koji se odnose na razdoblje do kraja 31. prosinca 2022., a objavljuju se nakon 1. siječnja 2023. iskazivat će se dvojno, u kunama i prema fiksnom tečaju eura, 1 euro = 7,53450 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene