Obavijesti Video Pretražite Navigacija
životinje preminule

U ovoj županiji upozoravaju vozače na nalete divljači

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
PU virovitičko-podravska zabilježila je dvije prometne nesreće u kojima su se vozači sudarili s divljači na cesti. Iz policije apeliraju na maksimalan oprez.

U četvrtak su se dogodile dvije prometne nesreće na području PU virovitičko-podravske u kojima je divljač izletjela pred vozače.

Prvi se slučaj dogodio kod Slatine kada je u poslijepodnevnim satima srnjak udario u lijevi bočni dio teretnog automobila, a nekoliko sati kasnije kod mjesta Kapela Dvor srna je iskočila na cestu. Udarila je u prednji dio auta, a onda je od jačine udarca odbačena na travu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Problemi s divljim svinjama na Cresu - 11 Priča Provjerenog Ubijaju janjce, napadaju ovce, a ne boje se ni ljudi: "Na otoku je već napravljen genocid, to su milijunske štete"

Vozači nisu ozlijeđeni, nastala je samo materijalna šteta, a obje uginule životinje preuzele su mjesne lovačke udruge.

"Tijekom 2022. godine zabilježeno je 229 sudara vozila s divljim životinjama, najčešće tijekom noćnih uvjeta vožnje - 166 događaja", pišu iz policije i dodaju da je u samo jednoj nesreći teže ozlijeđena i osoba.

Pročitajte i ovo Josip Granić, pročelnik HGSS-a Izvršni pročelnik za Novu TV HGSS će tražiti veću zaštitu volontera: ''Mi svi dajemo svoje vrijeme i zdravlje pa moramo biti više zaštićeni''

Prošle je godine najviše stradalo srneće divljači, njih čak 143, zatim jelenske divljači 23 te 17 lisica. Pojavljuju se i veprovi, jazavci te zečevi, a stradao je i jedan dabar.

"Kako bi se spriječili takvi i slični događaji, upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti u cilju pravovremenog uočavanja životinja te pravovremenog reagiranja i izbjegavanja naleta na njih", upozorila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene