Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo priznalo pogrešku, no...

Jedno govore, drugo rade: Obećali ukloniti sve koji s Projektom Slavonija nemaju veze, ali mi smo provjerili listu

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Poduzetnik Tomislav Korov (Foto: Dnevnik.hr) Poduzetnik Tomislav Korov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Poduzetnik Zdravko Jelčić (Foto: Dnevnik.hr) Poduzetnik Zdravko Jelčić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Web stranica za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem (Foto: Dnevnik.hr) Web stranica za Projekt Slavonija, Baranja i Srijem (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Već znamo da država pumpa statistiku za Projekt Slavonija stavljajući na popis slavonskih projekata i one s otoka Raba. Nastavak priče jest da je ministarstvo priznalo pogrešku i obećalo ukloniti projekte koji s Projektom Slavonija nemaju nikakve veze.

Tvrtka poduzetnika Zdravka Jelčića ima sjedište u Požegi, proizvodi stolice, stolove i sve vrste namještaja. Krajem 2017. godine javila se na natječaj za europska sredstva koji je provodilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Iako taj natječaj nema nikakve veze s Vladinim Projektom Slavonija, država je tvrtku pripisala u statistiku dobitnika sredstava upravo s liste tog Projekta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Dobili su 19 milijuna kuna koje je država, na čuđenje poduzetnika Jelčića, jasno izlistala u tablici Projekta Slavonija. "Tvrtke iz cijele Hrvatske konzumirale su taj natječaj, odnosno prošle, ovdje se radi o energetskoj učinkovitosti, dizanju energetske učinkovitosti za 20 posto", kaže Jelčić.

Dio statistike postao je i osječki poduzetnik Tomislav Korov. Za sredstva Europske unije prijavio se krajem 2015., kada Projekt Slavonija nije bio ni u planu. No eto i njega u tablici tog projekta, novac koji je dobio uložio je u opremu za koncerte. "Oprema se ne mora koristiti u Slavoniji, s obzirom na to da je naš posao takav da radimo po cijeloj Hrvatskoj", rekao je Korov.

Tvrtka Arbiana samo je još jedan od primjera kojim država pumpa statistiku, njezin su natječaj također ugurali u Projekt Slavonija. U resornom ministarstvu  posipaju se pepelom.

Priopćenje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU glasi:

"Tvrtka Arbiana, greškom kod unošenja u sustav, uvrštena je u Projekt Slavonija, Baranja i Srijem iz razloga što je prijavitelj registriran na području provedbe spomenutog Projekta, dok se sama realizacija projekta tvrtke Arbiana odvija izvan područja Slavonije, Baranje i Srijema. Uz ovaj projekt u pitanju su još tri projekta ukupne vrijednosti 25.187.679,63 kuna, koje provode tvrtke registrirane na području Slavonije, Baranje i Srijema, a realiziraju se izvan područja Projekta. Čim je greška uočena, projekti su uklonjeni s liste."

Jedno govore, drugo rade. Listu smo danas ponovno pregledali, a tvrtka Arbiana i njezin projekt su i dalje tamo. Na čelo projekta Slavonija zasjeo je premijer Plenković, o greškama u projektu pitali smo danas i Vladu, ali odgovor nismo dobili.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene