Golmanija (Foto: Dnevnik.hr)
Golmanija (Foto: Dnevnik.hr)

Projekt Nove TV GOL.hr EURO 2016. nominiran je za ovogodišnju prestižnu međunarodnu nagradu - European Exellence Awards.


Nova TV i GOL.hr su za najvažniji sportski događaj godine EURO 2016. svojim korisnicima željeli ponuditi ekskluzivne sadržaje kakve nisu mogli pronaći nigdje drugdje. Tijekom Europskog prvenstva u nogometu, portal GOL.hr ponudio je posjetiteljima 4 web aplikacije, ekskluzivne video imitacije poznatih nogometaša i stručne analize utakmica te mnoštvo live sadržaja iz Francuske. Upravo ovaj projekt nominiran je za ovogodišnju prestižnu međunarodnu nagradu - European Exellence Awards. Ova nagrada dodjeljuje se ove godine deseti put za redom, a Nova TV je s projektom GOL.hr Euro 2016. nominirana u kategoriji SPORTS&LIFESTYLE.

''Na sportskom medijskom tržištu Hrvatske su česte fluktuacije, a EURO je bio idealna prilika za pokazati inovativnost, kreativnost i snagu na tržištu. Cilj je bio kreirati raznolik ekskluzivan online sadržaj koji nije dostupan ni na jednom drugom konkurentskom portalu. Sa četiri web aplikacije te nizom dodatnih ekskluzivnih sadržaja smo svakom korisniku pružili mogućnost najboljeg iskustva praćenja EURA. Ponosni smo što je ovaj inovativan projekt prepoznat i od strane europskih stručnjaka iz područja komunikacija koji su Novu TV nominirali za ovogodišnji European Exellence Awards'', izjavila je Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV.O uspjehu projekta najbolje svjedoče rezultati koje su sve aplikacije postigle. Kada se uzme u obzir da je Hrvatska relativno malo tržište od oko 2 milijuna Internet korisnika, rezultati koje je projekt ostvario su impresivni: putem aplikacije 'Legendarnih 11' kreirano je više od 21.500 'idealnih' momčadi, kolumne Ivice Mede iz Francuske su pregledane više od 463.000 puta, a videa humorističnih imitacija čak više od 1.250.000 puta. Ukupno je u tom periodu portal GOL.hr posjetilo 618.514 jedinstvenih korisnika, čak 87% više nego prethodnog mjeseca.

Inovativnost ovog jedinstvenog projekta prepoznati su i od stručnog žirija European Exellence Awards-a, a proglašenje pobjednika dogodit će se na gala večeri 8.prosinca, 2016. u Berlinu.

Sve kategorije i popis nominiranih možete pogledati ovdje:
https://eu-pr.excellence-awards.com/shortlist-16