Počeo je produženi vikend, pa je promet pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama te pojedinim dionicama državnih cesta i autocesta.

Galerija


Iz HAK-a poručuju da se povremeno vozi usporeno. Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja. Najveće gužve očekuju se u kasnim poslijepodnevnim satima te u subotu ujutro. Put Jadrana već su krenuli i brojni turisti.

Vezani članci Zagreb: Velike gužve na naplatnim kućicama Lučko u oba smjera (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Pojačan promet: Na pojedinim prometnicama kilometarske kolone Slika nije dostupna Kreće produženi vikend, a HAK upozorava vozače: "Izgubljeno vrijeme u kolonama ne nadoknađujte brzom vožnjom"

Trenutno je pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama te pojedinim dionicama državnih cesta i autocesta.

Zbog prometne nesreće u tunelu Katarina na riječkoj obilaznici (A7), između čvorova Orehovica i Škurinje u smjeru Rupe vozi se jednim trakom u koloni.

Vrlo je gust promet na cestama u smjeru mora, osobito na autocestama A1 Zagreb-Karlovac, A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka. Na autocesti A1 pred ulaskom na autocestu u Lučkom kolona je oko 0,5 km, a usporeno se vozi u koloni do čvora Donja Zdenčina u smjeru Karlovca. Vrlo je gust promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji i kolone povremeno su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te voze strpljivo i oprezno.

Iz Hrvatske turističke zajednice poručuju kako očekuju da će dostići lanjske rezultate, kada smo ostvarili 830 tisuća noćenja.

''Prošle godine je ostvareno, u ovako produženom vikendu. oko 260 tisuća dolazaka s ključnih emitivnih tržišta poput Slovenije, Njemačke, Austrije, Poljske, ali treba spomenuti i domaće tržište. Vjerujem da ćemo se i ove godine pridružiti tim brojkama'', rekao je Kristijan Staničić, direktor hrvatske turističke zajednice.

Izravno u Dnevnik Nove TV s Lučkog se javio reporter Dino Goleš: "Velikih gužvi kakve smo navikli gledati ljeti nema, ali vidi se da promet jest pojačan. Negdje na samom prilazu Lučkom stvorio se prometni čep pa se čeka otprilike 10-ak minuta.

Veći je problem kad se prođe Lučko, jer se u koloni vozi usporeno do čvora Donja Zdenčina. Iz HAK-a upozoravaju da bi sutra ujutro moglo biti gužve, kad na ovo područje dođu vozači iz Njemačke i Austrije. Inače, što se tiče granica, dan je protekao bez nekih većih problema. Gužve na sutocestama stvaraju se samo na područjima gdje su ovim trenucima radovi. Veći je priljev vozila i prema trajektnim pristaništima na sjevernom Jadranu, a ujutro bi moglo bit gužve i u trajektnim lukama u Zadru i Splitu. Krećete li na put, vozite oprezno i strpljivo".