Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROBLEMI S DOSTAVOM

Uvijek zvoni dvaput, osim ako je iz Hrvatske pošte: Usluga je to koja se ne može usporediti ni s jednom drugom

Aktualno Galerija Josipa Đerek Josipa Đerek Foto: DNEVNIK.hr Pošta - 6 Pošta - 6 Foto: DNEVNIK.hr Pošta - 5 Pošta - 5 Foto: DNEVNIK.hr Pošta - 4 Pošta - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Pošta - 3 Galerija 1/7 >>
Zbog učestalih pritužbi građana na rad Hrvatske pošte, HAKOM je poslao 13 inspekcijskih preporučenih pošiljki i u isporuci čak 46 posto pošiljki utvrdio nepravilnosti. Hrvatska pošta se brani da 100 posto ispravnih isporuka nije ni moguće.

Iz primjera 676 zapaljenih pošiljki s juga Hrvatske vidimo da se s pošiljkama zaista svašta može dogoditi. U zapaljenju kombija Hrvatske pošte kod Ploča izgorjelo je i 125.000 kuna koje je prevozio iz poslovnica. Izgorjeli su svi paketi i kuverte s Korčule od 21. i 22. prosinca. Pošiljke se mogu i jako zaprljati.

Pročitajte i ovo Kasni brodska dostava; ilustracija - 1 Ratne igre Europi prijete novi problemi: ''Ekonomske posljedice mogle bi biti ozbiljne'' Ilustracija Obljetnica referenduma SDP bijesan zbog poteza Hrvatske pošte: "Jasno se svrstala na stranu desničarenja i diskriminacije dijela sugrađana"

"Pošiljka je bila sva zamašćena, valjda im se u vožnji nešto prosulo", kazao je Sven.

U Hrvatskoj pošti kažu da neke pošiljke, nažalost, neće ni doći.

"Zakonom o poštanskim uslugama propisani su rokovi uručenja. Naš standard je za pošiljke blizu 95 posto. Što se tiče ovih ostalih pet, to su većinom u kašnjenju i jedan dio koji se zagubio negdje usput", potvrdili su iz Pošte.

HAKOM je dobio pritužbe građana, pa izvršio inspekcijski nadzor. Poslao je 13 preporučenih pošiljki. Nesretnih za Hrvatsku poštu bilo je šest.

''U ovom slučaju preporučene pošiljke bile su ostavljene u kućnim kovčežićima, bez potpisa i bez osobne dostave", kazala je Josipa Đerek iz HAKOM-a.

Većina ljudi s povjerenjem čeka svojeg poštara, no kad dođe zamjena, izuzetno diskretno će im ostaviti svoj trag.

"Ona obavijest o preporučenoj pošiljci, ne pozvone nego je najlakše ubaciti u sandučić", požalio se Josip.

Iz HAKOM-a kažu da se usluga ne može usporediti ni s jednom drugom.

"Hrvatska pošta jedina je zakonom ovlaštena u obavljanju univerzalnih usluga, za razliku od drugih davatelja, koji to nisu", kazali su iz HAKOM-a.

Da greške nisu nemoguće, potvrdio je i poštar Neven Paunović, koji kaže da se one pogotovo dogode u mraku, kada se slučajno ubaci u krivi sandučić, no to je rijetkost.

"Ovaj sustav praćenja pošiljaka, treking, nije uvijek baš najjadekvatniji, radimo na poboljšavanju trekinga svakodnevno", zaključili su iz Pošte.

A onima koji su s Korčule pratili svoje pošiljke i dopratili ih tek do Ploča, gdje su izdimile, Hrvatska pošta nudi naknadu štete.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene