Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"kao eksplozija"

"Dobro je grunulo": Stanovnike Zagreba uznemirila snažna detonacija, otkrivamo o čemu je riječ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu prijepodne građane Zagreba uznemirio je snažan zvuk detonacije. Radi se o redovnim letačkim aktivnostima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U srijedu prijepodne građane Zagreba uznemirio je snažan zvuk eksplozije. Misleći da se radi o još jednom potresu, mnogi su prijavili događaj popularnoj stranici za evidentiranje potresa, EMSC.eu. "Dobro je grunulo", "Kao eksplozija", "Zvuk poput grmljavine", samo su neki od komentara.

Ustvari, zvuk detonacije rezultat je redovnih letačkih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koje su najavljene za razdoblje od 17. do 20. svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bez straha MORH objavio upozorenje: Moguće probijanje zvučnog zida, pogledajte iznad kojih se područja očekuju detonacije

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrivanje eksponata MiG-a 21 Banožić o Selaku i nepozivanju na obljetnicu: "Da pozovem čovjeka koji vrijeđa mene i vojsku?

"U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u vremenu od utorka 17. svibnja do petka 20. svibnja 2022., od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida", poručili su iz Ministarstva obrane.

"Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje", dodali su u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene