Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez straha

MORH objavio upozorenje: Moguće probijanje zvučnog zida, pogledajte iznad kojih se područja očekuju detonacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog redovitih letačkih aktivnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, od utorka, 17. svibnja do petka, 20. svibnja od 10 do 16 sati moguće je probijanje zvučnog zida, izvijestili su u utorak iz Ministarstva obrane.

Riječ je o planiranim zadaćama pilota 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila, a probni let na podzvučnim brzinama izvodit će se u zoni probnih letova "Lekenik“.

Tijekom zadnje faze ispitivanja aviona očekuje se probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara.

Pročitajte i ovo Ivan Selak 30. obljetnica u Divuljama Selak odgovorio Banožiću: "Reći ću nešto što ne znam hoće li razumjeti. Iskreno mi je žao što taj koji je djelovao - nisam bio ja"

Pročitajte i ovo Cessna 208 filmska scena Panika u zraku - Putnici bili prisiljeni prizemljiti avion: "Nemam pojma kako se ovim upravlja!"

Također i na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara.

Zbog kratkotrajne pojačane buke zbog probijanja zvučnog zida, iz MORH-a građane mole za strpljenje i razumijevanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene