Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prispjela dokumentacija za nasipe na Muri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensko ministarstvo za okoliš i prostor potvrdilo je da je dobilo dokumentaciju hrvatske strane vezanu za dogovor o zajedničkoj obnovi nasipa na rijeci Muri.

'Dokumentaciju smo dobili u srijedu i još je proučavamo, pa je ne možemo komentirati', rekao je predstavnik ministarstva za okoliš i prostor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

Dobivanje spomenute dokumentacije Slovenija je postavila kao uvjet za sastanak vodoprivrednih stručnjaka dviju država u okviru mješovite komisije i potkomisije za Muru koji bi se trebale sastati u četvrtak i petak.

Slovensko ministarsvo za okoliš i prostor priopćilo je da radovi na obnovi nasipa na potezu Kot - Hotiza mogu početi tek nakon što se dobiju pristanci svih vlasnika zemljišta, te nakon što budu pripremljene ponude za radove u okviru konzorcija slovensko-hrvatskih poduzeća, uključujući i cijenu radova, što trebaju potvrditi vlade obiju država.

Hrvatska strana počela je obnovu nasipa na svom katastarskom području u blizini malograničnog prijelaza Sveti Martin na Muri - Hotiza sama, a nakon dogovora premijera Janeza Janše i Ive Sanadera dogovoreno je da se u projekt ide zajedno.

Slovenska strana inzistirala je da se promijeni ranija izvedbena dokumentacija i da se usvoji slovenski prijedlog pojačanja nasipa glinom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene