Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovensko ministarstvo za okoliš i prostor potvrdilo je da je dobilo dokumentaciju hrvatske strane vezanu za dogovor o zajedničkoj obnovi nasipa na rijeci Muri.


'Dokumentaciju smo dobili u srijedu i još je proučavamo, pa je ne možemo komentirati', rekao je predstavnik ministarstva za okoliš i prostor.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Loše stanje kod susjeda: Imaju najveći broj potvrđenih dnevnih zaraza u skoro dva mjeseca Granični prijelaz Bregana Neće vrijediti za sve: Neki putnici će smjeti u Sloveniju i bez PCR testa

Dobivanje spomenute dokumentacije Slovenija je postavila kao uvjet za sastanak vodoprivrednih stručnjaka dviju država u okviru mješovite komisije i potkomisije za Muru koji bi se trebale sastati u četvrtak i petak.

Slovensko ministarsvo za okoliš i prostor priopćilo je da radovi na obnovi nasipa na potezu Kot - Hotiza mogu početi tek nakon što se dobiju pristanci svih vlasnika zemljišta, te nakon što budu pripremljene ponude za radove u okviru konzorcija slovensko-hrvatskih poduzeća, uključujući i cijenu radova, što trebaju potvrditi vlade obiju država.

Hrvatska strana počela je obnovu nasipa na svom katastarskom području u blizini malograničnog prijelaza Sveti Martin na Muri - Hotiza sama, a nakon dogovora premijera Janeza Janše i Ive Sanadera dogovoreno je da se u projekt ide zajedno.

Slovenska strana inzistirala je da se promijeni ranija izvedbena dokumentacija i da se usvoji slovenski prijedlog pojačanja nasipa glinom.