Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvedravanje u ponedjeljak

Pripremite se: Stiže novi, obilan snijeg s olujnom burom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dva dana mirnijeg vremena očekuje nas novi i obilan snijeg.

Danas će prevladavati oblačno vrijeme. Uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, Dalmatinskoj zagori i Konavlima slab snijeg, a u južnoj Dalmaciji i na dubrovačkom primorju kiša ili susnježica.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Glavnina oborina očekuje se poslijepodne i navečer te u noći na subotu i to osobito u Dalmaciji, unutrašnjosti Dalmacije te Gorskom kotaru i Lici. Do kraja dana u tim krajevima može mjestimice pasti i više od 15 cm novoga snijega.

Vjetar slab i umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare olujna i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od -12 do -6, na većem dijelu Jadrana između -4 i 1, na jugu i na otocima do 5 °C.

>> EKSKLUZIVNE snimke iz zraka: Preletjeli smo snijegom prekrivenu Hrvatsku

>> Zaleđena Sava kod Slavonskoga Broda

U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici oblačno s povremenim snijegom, jačim u gorskoj Hrvatskoj, gdje će biti i snježne vijavice.

Olujna bura stvara poteškoće u prometu

Puhat će jaka i olujna bura, koja će podno Velebita imati orkanske udare. Malo zahladnjenje, a teškoće u prometu - velike. Zbog orkanskog vjetra autocesta A1 između čvorova Sveti Rok- Maslenica i autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zatvorene su za sav promet.

Zimski uvjeti i dalje važe na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Slavoniji i Dalmaciji. A zbog izuzetno loših uvjeta vožnje, snijega na kolniku, snježnih nanosa i poledice, vozače teretnih vozila koji voze prema jugu zemlje i dalje prema Bosni i Hercegovini upozoravamo da su zatvorene ceste prema Imotskom, Vrgorcu i Pločama kao i granični prijelazi Metković, Gabela Polje, Mali Prolog, Vinjani Donji i Vinjani Gornji, javlja HAK.

Ponedjeljak donosi djelomično razvedravanje i malo zatopljenje

Tijekom vikenda u kopnenoj Hrvatskoj oblačno sa snijegom, hladno i vjetrovito. U gorju i tridesetak centimetara novoga snijega. U ponedjeljak djelomično razvedravanje i malo zatopljenje.

>> Stiže novi val snijega, a nitko ne kupuje sol iz stonske solane

Na Jadranu u subotu i nedjelju oblačno s kišom i snijegom, ali od nedjelje djelomično razvedravanje, to najprije na sjevernom Jadranu, a zatim u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu Jadrana olujna bura, koja će se postupno širiti prema jugu i zamijeniti jugo. Od nedjelje slabljenje bure.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene