Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Primorac u Izraelu o jačanju znanstvene suradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac susreo se s kolegom u izraelskoj vladi Galebom Majadlom s kojim je potpisao Deklaraciju o osnivanju zajedničkog fonda za znanost, priopćio je MZOŠ.

Ističući dobru suradnju dviju država u području znanosti i želju za nastavkom zajedničkih istraživačkih projekata, ministri su potpisali Deklaraciju kojom se utvrđuje osnivanje zajedničkog fonda za znanost te određuje termin sastanka u Zagrebu na kojem bi se finalizirao zajednički Program.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Razgovaralo se i o sportskoj suradnji pri čemu je pokrenuta inicijativa za potpisivanjem bilateralnog sporazuma između Hrvatske i Izraela, stoji u priopćenju.

Primorac, koji u Izraelu boravi od 14. do 16. srpnja, susreo se u subotu s bivšim izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom koji trenutačno vodi najveću oporbenu stranku LIKUD i zastupnik je u izraelskom parlamentu.

Odnose Hrvatske i Izraela dvojica su dužnosnika ocijenila prijateljskim te su razgovarala o mogućnostima širenja suradnje na području znanosti, obrazovanja, gospodarstva te zajedničkog izraelsko-hrvatskog ulaganja u visoke tehnologije.

Primorac bi u nedjelju trebao, na poziv Shimona Peresa, prisustvovati svečanosti njegove inauguracije za novog izraelskog predsjednika, navodi se u priopćenju MZOŠ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene