Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shvatila da je prevarena

Gatala joj zdravlje i bogatstvo, a ni jedno nije stiglo: Žena (58) dala 4000 kuna i shvatila da je prevarena

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bez najmanje 4000 kuna u novcu i nakitu ostala je 58-godišnjakinja koja je vjerovala da će joj gatara popraviti zdravlje i donijeti blagostanje.

"Neke osobe kada se suoče s problemima u svakodnevnom životu spremne su za pronalazak rješenja savjetovati se i vjerovati u neuobičajene 'alternativne metode' rješavanje problema. Najčešće nakon toga ne samo da budu psihički iscrpljene i ne mogu riješiti problem, već su vrlo često i materijalno oštećene", upozorila je primorsko-goranska policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan

Kažu da je policija u provela istraživanje nad 55-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Ona je u srpnju ove godine u Mošćeničkoj Dragi upoznala 58- godišnjakinju i tijekom razgovora joj ponudila alternativnu metodu liječenja.

Zatim joj je danima gatala i proricala dobro zdravlje, bogatstvo i blagostanje te svoju uslugu 'liječenja' naplatila u novcu i nakitu vrijednosti najmanje četiri tisuće kuna. Kada je oštećena 58-godišnjakinja shvatila da je ostala bez novca i nakita, a da joj se zdravlje nije popravilo niti 'bogatstvo stiglo na vrata', gataru je prijavila policiji", kažu u policiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija "tinder swindleri" Uhićeni internetski ljubavnici: Angažirali zgodnog glumca za videopozive s usamljenim ženama, zavodili ih i uzimali im novac

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opljačkao je za 80.000 kuna Hitno donesite novac! Sirota bakica završila u raljama okrutnog prevaranta

Dovršenim istraživanjem je za navedenu prijevaru 55-godišnjakinja kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Policija još jednom poziva građane da ne vjeruju lažnim iscjeliteljima, nadriliječnicima...

"I ostalim osobama koje se služe lažima i primitivnim metodama kako bi ostvarili materijalnu korist na štetu naivnih i građana u potrebi. Ako vam netko ponudi uslugu ove vrste, odmah pozovite policiju na broj 192 ili osobno prijavite događaj u najbližu policijsku postaju!", naglašavaju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene