Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prihvaćen prijedlog o razrješenju ravnateljice INK Saše Broz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Poglavarstva grada Pule na sjednici u ponedjeljak jednoglasno su prihvatili prijedlog o razrješenju ravnateljice Istarskog narodnog kazališta-gradskog kazališta Pula Saše Broz.

Za vršiteljicu dužnosti ravnateljice predložena je dosadašnja voditeljica Općeg odjela INK Gordana Jeromela-Kaić.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Ravnateljica Broz je prema riječima zamjenika pulskog gradonačelnika Fabrizija Radina razriješena zbog neizvršavanja planirane programske djelatnosti.

Inače, gradsko poglavarstvo je u svibnju ove godine prihvatilo izvještaj o radu kazališta za 2005. godinu ali to izvješće nije dobilo "zeleno svjetlo" pulskog Gradskog vijeća koje je ravnateljici Broz zamjerilo "nenamjensko trošenje novca i prevelik oslonac na vanjske glumce". Prijedlog Gradskog poglavarstva bit će upućen Gradskome vijeću grada Pule.

Saša Broz koja je imenovana ravnateljicom Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula u studenome 2004. godine za mandata IDF-ove vlasti, u izjavi za novinare kazala je kako je sve ono što se događalo u zadnjih godinu dana odnosno od promjene gradske vlasti u Puli "prljava, ružna i degutantna politička igra", dok je današnju odluku Poglavarstva ocijenila "političkim odstrjelom".

- To je u pravom smislu riječi politički odstrjel. Ne znam u kojem kontekstu imam veze s bilo kojom političkom opcijom u gradu. Možda se sve to dovodi u vezu s mojim prezimenom ili pak činjenicom što je moj zaručnik Livio Bolković član Istarskog socijal-demokratskog foruma. Ja sam umjetnica, a ne političarka, istaknula je Saša Broz dodavši kako je njezina smjena "sramota za ovaj grad i za ovu državu".

Prema njezinim riječima, očito je nekima u Gradskom vijeću i Poglavarstvu smetao njezin uspješan rad jer, kako je navela "što je ona bolje radila, to su napadi na nju bili jači i žešći". Broz je za srijedu najavila konferenciju za novinara na kojoj će se osvrnuti na odluku o razrješenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene