Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK-OV OPTUŽENIK

Priča o ravnatelju NP-a Brijuni vladajuće nije nagnala na reakciju: "Vlada krši zakone koje je sama donijela"

Priča Dnevnika Nove TV o vršitelju dužnosti ravnatelja nacionalnog parka Brijuni – kojemu je istekao mandat i protiv kojeg se vodi kazneni postupak – odgovorne u ministarstvu i Vladi nije nagnala na reakciju.

Nacionalni park Brijuni više od godinu dana nema ravnatelja, nego vršitelja dužnosti kojemu je istekao mandat. Iz Fažana se u Dnevnik Nove TV javio reporter Marko Balen, koji je rekao da je zasad po ovom pitanju dobio odgovor samo od nadležnog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

"Napisali su mi da je sve po zakonu, da vršitelja dužnosti nisu mogli imenovati po Članku 43. Zakona o javnim ustanovama, nego da su ga morali imenovati po trećem stavku Članka 44. Međutim, taj članak govori kada upravno vijeće mora razriješiti ravnatelja", rekao je Balen.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić Rat u Europi Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o najnovijim zbivanjima u Ukrajini: "Ono što se sada ne vidi je najvažnije..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Pomutnja oko preuzimanja: Oglasila se Fortenova o vlasništvu i je li došlo do promjene

Dodao je da mu je potvrđeno da je mandat dotadašnjeg ravnatelja Marna Miletića istekao 3. listopada prošle godine i da su ga sljedeći dan imenovali na poziciju vršitelja dužnosti. Zatim je istaknuo da u Zakonu o javnim ustanovama stoji da mandat vršitelja dužnosti može trajati maksimalno godinu dana.

"Zaključak je da Vlada krši zakone koje je sama donijela. Kakav je to onda primjer građanima? Jer, ako može Vlada, mogu i građani. Ovaj slučaj pratit ću i dalje i ponovno slati upite nadležnima. Zasad nismo dobili odgovor ni kada će javni natječaj biti raspisan ni hoće li vršitelju dužnosti biti produžen mandat", rekao je Balen na kraju javljanja uživo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene