Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hitne pomoći u cijeloj Hrvatskoj zatrpane su pozivima.


Kolapsi zbog vrućine, opekline, dehidracije najčešći su problemi. Pula ima gotovo 70 posto više pacijenata, Split i Dubrovnik 20 posto.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Jezivo iskustvo mlade majke s hitne u Grubišnom Polju: "Beba mi je zamalo umrla. Liječnica dijete nije ni pogledala, izišla je iz saniteta i zapalila cigaretu" Hitna pomoć, ilustracija Javio se djelatnik Hitne čija je potresna objava rasplakala mnoge: "Čuo sam se s ocem djevojčice. Zahvaljuje se svima, bilo mu je na tren lakše"

>> Kreće novi toplinski udar, temperature i do +40!

Osječka hitna pomoć naglašava da su se kronični bolesnici do sada pridržavali terapije i neizlaska oko podne, ali da posljednjih dana ne obraćaju pozornost na upozorenja.

Najčešće se radi o kroničnim bolesnicima, a povećan je i broj moždanih udara te epileptičnih napada, dok je kod mladih najčešće u pitanju pretjerivanje s alkoholom. Liječnici preporučuju svima da u vrijeme vrućina unose dovoljnu količinu tekućine dnevno u organizam - otprilike 2,5 do 3 litre dnevno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.