Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hitne pomoći u cijeloj Hrvatskoj zatrpane su pozivima.


Kolapsi zbog vrućine, opekline, dehidracije najčešći su problemi. Pula ima gotovo 70 posto više pacijenata, Split i Dubrovnik 20 posto.

Vezani članci Druga faza cijepljenja u Zagrebu - 3 Počelo cijepljenje na punktovima u Zagrebu, građani ne biraju: "Svejedno koje je. Imam 86 godina i ja još kanim živjeti do 92." Krešimir Luetić, predsjendik hrvatske liječnike komore Svjetski je dan bolesnika: ''Zdravstveni sustav je prenapregnut, opterećen, ali i dalje funkcionalan''

>> Kreće novi toplinski udar, temperature i do +40!

Osječka hitna pomoć naglašava da su se kronični bolesnici do sada pridržavali terapije i neizlaska oko podne, ali da posljednjih dana ne obraćaju pozornost na upozorenja.

Najčešće se radi o kroničnim bolesnicima, a povećan je i broj moždanih udara te epileptičnih napada, dok je kod mladih najčešće u pitanju pretjerivanje s alkoholom. Liječnici preporučuju svima da u vrijeme vrućina unose dovoljnu količinu tekućine dnevno u organizam - otprilike 2,5 do 3 litre dnevno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.