Zlatko Pinjuh, načelnik Čeminca nakon gotovo tri godine pristao je stati pred kameru ''Provjerenog'' i odgovoriti na pitanja o sukobu interesa.

Galerija


Njegov sin zaposlen je u općinskom komunalnom poduzeću, žena koju mještani nazivaju Pinjuhovom nevjenčanom suprugom vodi općinske knjige za desetke tisuća kuna na mjesec, dok je njezin sin šef komunalnog poduzeća.

Vezani članci Zlatko Pinjuh, načelnik Općine Čeminac - 3 Protiv načelnika Čeminca podignuta optužnica na 36 stranica, a on potom za hajku optužio - ekipu Provjerenog! Mato Barišić i mještani Čeminca koji su dobili tužbu protiv svog načelnika (Foto: Dnevnik.hr) Dvije je godine naplaćivao suludi porez! Mještani Čeminca dobili prvu bitku protiv načelnika, sud jasno rekao: "Ne može!"

Dva Pinjuhova sina kupila su stanove uz subvenciju općine te pritom dobivaju 1.000 kuna na mjesec općinskog novca. Ta je subvencija namijenjena tome da se mladi s područja općine skuće, ali oni su kupili stanove u Osijeku koji je udaljen dvadesetak kilometara od Čeminca.

''Naše odluke dobije svaki mještanin općine. Ne vidim što je tu previše i sporno'', kaže Pinjuh. Mještani pak tvrde da njegovi sinovi i dalje žive s tatom na obiteljskom imanju, a stanove iznajmljuju.

USKOK pročešljao općinu

Dvotrećinskom većinom u prvom krugu izabran je dva puta na izborima, unatoč tome što su mještani upozoravali na sumnjive radnje. Dio mještana općine upozorio je na sporne odluke u Čemincu još prije tri godine. Počelo je s iznimno visokim komunalnim naknadama koje su najveće u Baranji i šire. Načelnik Pinjuh kaže da je time uveo red, jer neki nisu plaćali obveze prema općini.

Otkako je njega, načelnik kaže da je sve krenulo nabolje. Sada se dijele subvencije, božićnice, uskrsnice, stipendije, nagrade... 

U srpnju je u općinu Čeminac upao USKOK zbog sumnje na zlouporabu ovlasti i položaja, ne samo načelnika nego i predsjednika vijeća. Nakon ispitivanja, DORH nastavlja s istragom, a načelnik se vraća u Čeminac, pa opet podiže ionako visoku komunalnu naknadu za gotovo 20 posto. Tada se protiv njega dižu i neki dojučerašnji stranački kolege.

Nakon gotovo tri godine Zlatko Pinjuh pristao je naći će se s ekipom emisije Provjereno i odgovoriti na njihova pitanja. Što je sve rekao, pogledajte u četvrtak u Provjerenom na Novoj TV.