Preminuo je Marijan Gjirlić, objavili su na Facebooku kolege iz DVD-a Kaštela. Marijan je bio njihov član od 1991. godine. Kao vozač autobusa prevozio je žrtve iz vlaka koji je 2009. izletio iz tračnica u Rudinama.

Galerija


"Dana 04. rujna 2019. godine prestalo je kucati srce našeg kolege i prijatelja Marijana Gjirlića", objavili su na Fecoobok stranici članovi DVD-a Kaštela.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Vlak smrti': Medak i Bazina proglašeni krivima za nesreću u Rudinama! Slika nije dostupna U petak presuda za 'Vlak smrti' u Rudinama

Dodali su da je Marijan je rođen 1. lipnja 1981. godine u Splitu. U DVD Kaštela učlanio se 1991. godine.

"Ponosno je nosio zvanje Vatrogasnog dočasnika te isticao plamenice za hrabrost i požrtvovnost i spomenice za 20 godina aktivnosti u Društvu. Obnašao je funkciju člana zapovjedništva, te sudjelovao na mnogobrojnim vatrogasnim intervencijama i vatrogasnim natjecanjima diljem Hrvatske", naveli su u statusu.

Posebno ističu njegov dospinos u spašavanju žrtava iz vlaka smrti u Rudinama, u srpnju 2009.

"Obavljao je svoj redovni posao kao vozač autobusa javnog gradskog prijevoza te je došao do mjesta nesreće i prevezao ozlijeđene do KBC Split, a za koji je čin njegova tvrtka Promet Split nagrađena “plaketom najbolji pothvat 2009. godine”", kažu u DVD Kaštela i nastavljaju: 

"Unatoč teškoj bolesti bio je dio nas i nadasve borac, čime pokazuje svoju vrlinu i humanost prema vatrogasnome pozivu. Mi ćemo ga zauvijek pamtiti kao najjačeg i najveselijeg među nama. Vječno ti hvala za sve što si činio", zaključili su. 

Pogreb će biti u petak, 6. rujna 2019. godine na mjesnom groblju Sv. Jure, Radošić.