Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dva sata nakon zahvata

Što je pošlo po zlu: Rutinska operacija u šibenskoj bolnici završila tragedijom, stigao nalaz obdukcije tijela mladića (19)

Sanja Jakelić (Foto: Dnevnik.hr)
Sanja Jakelić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sanja Jakelić (Foto: Dnevnik.hr) Sanja Jakelić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ino Husedžinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Velika tragedija dogodila se u šibenskoj bolnici. Mladić je otišao na rutinsku operaciju krajnika i nakon nje - umro. Pokrenuta je unutarnja kontrola u bolnici, obaviješteno je i Ministarstvo zdravstva.

U šibensku bolnicu 19-godišnjak je stigao prošloga tjedna zbog rutinske operacije krajnika. ''Mogu potvrditi da je došlo do smrti pacijenta nakon operacije tonzillektomije, što samo po sebi predstavlja neočekivan i neželjen događaj u samoj bolnici'', rekla je ravnateljica OB-a Šibenik Sanja Jakelić.

U šoku je i obitelj preminuloga 19-godišnjaka. Pred kamere ne žele, na upit Dnevnika Nove TV odgovaraju porukom. "Ispričavam se, u teškoj sam boli i ne bih želio izlaziti u javnost, pogotovo s neprovjerenim informacijama. Čekam izjavu bolnice u petak nakon konzilija povjerenstva, gdje ću dobiti konkretne odgovore. Pozdrav'', napisao je mladićev otac.

Stigli nalazi obdukcije

Obdukcija je pokazala je da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Sat vremena je trajala reanimacija, ali bezuspješno. No zašto je i kako uopće došlo do smrti, pokazat će detaljnija patološka analiza.

Neslužbeno doznajemo da se mladić za operaciju odlučio zbog čestih upala grla, a jedna rutinska operacija krajnika završila je tragično.

Otorinolaringolozi kažu da se krajnici uobičajeno operiraju kod mlađe djece i tada su manje rizične, a kod starijih zna doći do komplikacija, no uistinu rijetko, i gotovo nikad – do smrti.

Istražuje se što je točno pošlo po zlu, između ostaloga, i unutarnjom bolničkom kontrolom. Ravnateljica bolnice poručuje da će se do kraja tjedna znati više detalja. Zasad se zna da se mladić nakon 15-minutne operacije probudio, a nepuna dva sata kasnije je preminuo.

Nema sumnje u rad anesteziologa

Poznati hrvatski anesteziolog s 35 godina rada u struci, stoga, ne sumnja u rad anesteziologa. ''Oni nikad ne djeluju trajno. Ako se pacijent uspio probuditi, bio je svjestan, što sam čuo da se dogodilo. To govori da je doza anestetika i način anestetike bio u redu'', kaže prof. dr. sc. Ino Husedžinović, stalni sudski vještak za anesteziologiju i intenzivnu medicinu.

No Husedžinović kaže da je, unatoč silnom oprezu, i u svojoj karijeri nailazio na neobične i nepredvidive slučajeve. ''Sjećam se slučajeva da su se događale i rupture, mikroaneurizmi u mozgu za koje se nije znalo da postoje, da su se javljali fatalni poremećaji ritma zbog nekakvih infekcija'', rekao je Husedžinović.

O cijelom je slučaju obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, pa se u šibenskoj bolnici uskoro može očekivati i inspekcija kako bi se rasvijetlile okolnosti tragedije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene