Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Premijer o 'vrućim pitanjima'

Za sve koji žele 'Za dom spremni' Milanović ima poruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović je potvrdio da će Vlada predložiti da se problem dužnika u švicarskim francima riješi na način da im se krediti konvertiraju u eure.

Svima onima koji podržavaju inicijativu da se pozdrav 'Za dom spremni' uvede kao službeni pozdrav u Oružane snage, premijer Zoran Milanović poručio je danas da poslušaju govore pokojnog predsjednika Tuđmana.

'Ja bih ih pozvao da poslušaju govor predsjednika Tuđmana na jednom od skupova 90-tih, kad se osnivao HDZ, što je mislio o tome i ulozi Hrvata u partizanskom pokretu, i što to znači za hrvatsko nacionalno biće. Neka se vrate tamo, to vrijedi i za vodstvo HDZ-a i sve one koji žele Hrvatsku vratiti natrag u mrak. Pred nama je velika odgovornost da Hrvatska nastavi naprijed staloženim, normalnim putem. Stvari idu na bolje i to nekima u Hrvatskoj očito smeta', izjavio je premijer Milanović odgovarajući na novinarska pitanja danas u Međimurju.

Potvrdio je da će Vlada predložiti da se problem dužnika u švicarskim francima riješi na način da im se krediti konvertiraju u eure.

'Već 2,5 godine nastojimo pomoći dužnicima u 'švicarcima' - prvo sa smanjenjem kamatne stope a onda i fiksiranjem tečaja. Da bismo tu psihozu franka maknuli iz mnogih obitelji i javnog prostora, pretvorit ćemo kredite u eure, a status će dužnika praktički biti isti. Vodili smo računa o tome da se nitko ne osjeti zakinutim, pogotovo oni koji su dignuli kredite u drugim valutama. Treba izvagati i osobnu odgovornost, odgovornost obitelji, ali i nenadane okolnosti koje su mnoge obitelj dovele u neugodnu situaciju', kazao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

'Nisu to vreće kupusa, već očajni ljudi i nećemo ih dočekati pendrecima'

Na pitanje je li ovakvo rješenje dogovoreno s bankama, odgovorio je da se reakcije banaka Vlada ne boji.

'Nešto će izgubiti, ali će dobiti na poreznim olakšicama, zato to i nije napravljeno preko koljena, jer se vodilo računa o tome da i banke imaju svoj smisao postojanja. Ovdje smo da pomognemo građanima, a ne da pokazujemo mišiće bankama. Heroji i aktivisti nagovarali su me na to još prije tri godine', istaknuo je premijer.

I dalje je bez komentara na kalkulacije oko datuma izbora dok se on, kazao je, ne dogovori s koalicijskim partnerima i većinom u Saboru.

Na pitanje o kritikama koje dolaze od HDZ-a da Vlada nema strategiju za problem imigranata, Milanović je kazao:

'Volio bih da je HDZ imao strategiju za franak a ne da su ih tapšali po ramenima i govorili da će sve biti u redu. Licemjerno je i komično govoriti o strategiji prema imigrantima ako ju nema niti EU. Ajmo ljudima ne prodavati priče o strategijama. Ona mora doći od najvećih, od onih koji imaju najveću odgovornost, neka vode, a Hrvatska će biti na raspolaganju, u skladu s mogućnostima koje nisu velike. Ne možemo primiti pola milijuna ljudi, ali možemo pomoći.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene