Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je kako Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima "Đure Đakovića" te isto tako i na dugoročno održivom rješenju za tvrtku.

Galerija


Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Pleternice, povodom dana grada, Plenković je upitan ima li poruku za radnike te planira li ih doći posjetiti u Slavonski Brod.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković objavio popis zemalja iz kojih građani mogu slobodno ući u Hrvatsku: "Otvaramo se za turizam" Andrej Plenković Premijer Plenković: "Za Hrvatsku je predviđeno 10 milijardi eura. Vidi se koliko je važno da smo članica EU-a"

Premijer uvjerava kako će u procesu isplate plaća i preživljavanja Đure Đakovića "Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu".

Rekao je kako u ovome trenutku ne želi govoriti o tome tko bi mogao biti strateški partner poduzeća. "Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina“,poručio je premijer Plenković.

Rekao je kako su osmislili cijeli koncept kako bi osigurali posao za „Đuru Đakovića“ te istaknuo da on uključuje i plaće za radnike za „idućih nekoliko godina“.

Na opasku novinara da radnici te tvrtke i dalje štrajkaju te strahuju od mogućeg stečaja odgovorio je: "Riješit ćemo plaće".