Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Vraćaju nas desetljećima unazad''

Premijer Plenković o pohvalama Mostu: ''Čudi me kad Predsjednica hvali takvu ekipu, moje iskustvo s Mostom je loše''

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković u Kutini se osvrnuo na aktualne teme. Čudi ga, kaže da Predsjednica podržava ekipu koja nas vraća desetljećima unazad.

Premijer Andrej Plenković komentirao je najnovije kritike predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na rad Vlade.

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Domovinski pokret završio prvi krug pregovaranja Iz minute u minutu DP završio prve razgovore sa svim opcijama: "Predočili su nam broj zastupnika koji ih podupire, mi od svojih načela ne odustajemo"

"Ako je ijedna Vlada napravila iskorake prema županijama, gradovima i općinama, napravila ih je moja Vlada. Mislim da smo napravili poruku partnerstva i suradnje i Vlada radi na tome da već refleksno znamo što je dobro za koji dio Hrvatske. Teze koje se provlače o elitizmu i otuđenosti ne stoje što se tiče mene i moje Vlade. Ako je netko stalno među ljudima, onda smo to mi", kaže premijer.

Demografija je problem star 70 godina

Plenković kaže da je demografija problem koji Hrvatsku muči već 70 godina te da za negativne trendove koji su krenuli nakon Drugog svjetskog rata nisu odgovorni ni Predsjednica ni Vlada.

"To su društveni procesi koji su se dogodili i nismo jedina zemlja koja ima taj problem. To je ogroman problem, ali je i dio naših mjera praktički od druge sjednice Vlade. Sam ekonomski napredak nije jedini način kako povećati demografsku revitalizaciju. Ta to je potrebna i promjena mentaliteta, ali i jedan dašak optimizma u društvu. Ovako kako je sada, kontinuirano negativan pristup neće doprinijeti ničemu dobrom, može samo ljude učiniti depresivnima. To ne može sama Vlada, to je širi fenomen u kojemu svi akteri imaju svoje odgovornosti i te odgovornosti trebaju preuzeti. Trudimo se, reforme su tu. Nesklon sam paušalnim komentarima...", rekao je premijer.

''Čudi me Predsjednica kad hvali takvu ekipu''

Kako je Predsjednica danas pohvalila Most, premijer se osvrnuo i na njihov rad. "Očito joj se nešto sviđa što Most radi. Moje iskustvo s Mostom je loše, možda nastoji proširiti bazu. Vidim da se Most hvali da su autori referendumskog pitanja koje je duboko diskriminirajuće prema zastupnicima manjina. Vuku nas desetljećima nazad i to nije put koji ja cijenim. Malo me čudi predsjednica kad hvali takvu ekipu", rekao je premijer.

Premijer o Franckovoj žalbi

Komentirao i žalbu Francka Trgovačkom sudu zbog nagodbe. "Mislim da se puno napravilo, našli smo način da izrazito zamršen i kompleksan problem koji je pao u krilo našoj Vladi riješimo na optimalan način. Idući tjedan će nagodba biti publicirana i u najvećoj su mjeri zadovoljni svi vjerovnici. To je za mene pozitivan aspekt. Hoće li baš svi sudionici biti kompletno zadovoljni, to jednostavno nije realno. Izvanredna uprava je napravila velike napore, bilo je bitno da hrvatska ekonomija ne doživi kolaps. ... Većina dobavljača i kompanija ima budućnost i radna mjesta i to smo ostvarili. Treba učiniti da tako bude do kraja", kaže premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene