Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Pokret ostanka''

Petrov zadovoljan pohvalom Predsjednice: "Drago nam je da je prepoznala kvalitetu naših mjera"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izrazio je u petak zadovoljstvo što je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila rad Mosta i njihovu inicijativu "Pokret ostanka", te kritizirao Vladu jer zanemaruje zakonske prijedloge koje su poslali u saborsku proceduru.

"Smatramo da je danas, dok Hrvatska trpi pod političarima koji se brinu za svoje interese i fotelje, iznimno važno pokazati da se može i treba drugačije. Zato velik broj stručnjaka radi na 'Pokretu ostanka', Most-ovoj programskoj platformi s nizom zakonskih inicijativa sa ciljem da se zaustavi odlazak ljudi iz Hrvatske", poručio je Petrov.

Pročitajte i ovo Treći dio Crobarometra (Foto: Nova TV) - 1 Treći dio Crobarometra Predsjednica je i dalje najpopularnija, ali moglo bi vas iznenaditi tko se našao na drugom mjestu Slika nije dostupna NAKON OBJAVE KANDIDATURE Iz rodnog mjesta Predsjednice stižu reakcije: "Za ovo što je danas, trebalo je biti snalažljiv i dobro odgojen"

Dodaje kako je jedna od demografskih mjera dobro plaćen posao, pa su Mostove inicijative, osim demografskih mjera, usmjerene i na poduzetništvo, mjere u gospodarstvu, efikasniju javnu upravu i borbu protiv korupcije i klijentelizma.

Podsjetio je da mjere predstavljaju već mjesecima na terenu, a zadnjih dana bili su u Gradecu i Sinju.

"Drago nam je što mnogi stručnjaci, što izgleda nije promaklo ni predsjednici, prepoznaju kvalitetu i konstruktivnost naših mjera, dok Vlada i dalje zanemaruje zakonske prijedloge koje smo poslali u saborsku proceduru", istaknuo je Petrov.

Predsjednica Grabar-Kitarović kritizirala je u petak Vladu premijera Andreja Plenkovića zbog odbijanja zajedničke sjednice na kojoj bi se govorilo o problemima demografije i blokiranih građana, a pohvalila inicijativu Mosta "Pokret ostanka". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene