Franck je podnio žalbu na nacrt nagodbe s Agrokorom jer smatra da je štetna i predstavlja novi sistemski rizik.

Galerija +0 Agrokor (Foto: Filip Kos/PIXSELL)

Franck smatra da Agrokorova nagodba sadrži nezakonita i štetna rješenja te da bi usvajanje i potvrda takvog teksta Nagodbe prouzročila nesagledive i dugoročne štetne posljedice na većinu vjerovnika, na državni proračun te na stabilnost financijskog i gospodarskog sustava te kao takva, smatraju, predstavlja novi sistemski rizik.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković tajnovit oko novog povjerenika Ante Ramljak (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Pojavile su se prve posljedice ostavke Ante Ramljaka

U žalbi koju su podnijeli Trgovačkom sudu u Zagrebu ističu da je iz nagodbe vidljivo da se određeni vjerovnici dovode u povlašteni položaj.

Osim toga, navode, ''ako je vjerovnik tijekom postupka primio plaćanje utvrđene tražbine po slobodnoj cijeni PVV-a i Izvanrednog povjerenika – prilikom namirenja će se tretirati kao da takav vjerovnik nije niti imao navedenu traždbinu. Drugim riječima, bilo kakvo umanjenje traždbine u Nagodbi računat će se samo od preostalog dijela''.

Detalje žalbe možete pročitati u pirloženom dokumentu.

 

Frank Nagodba by Ivana Domitrović on Scribd

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju