Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Agrokor

Franck podnio sudu žalbu na nacrt nagodbe: "Taj dokument sadrži nezakonita i štetna rješenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Franck je podnio žalbu na nacrt nagodbe s Agrokorom jer smatra da je štetna i predstavlja novi sistemski rizik.

Franck smatra da Agrokorova nagodba sadrži nezakonita i štetna rješenja te da bi usvajanje i potvrda takvog teksta Nagodbe prouzročila nesagledive i dugoročne štetne posljedice na većinu vjerovnika, na državni proračun te na stabilnost financijskog i gospodarskog sustava te kao takva, smatraju, predstavlja novi sistemski rizik.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Foto: Dnenvik.hr) Poručuju da od nagodbe neće biti ništa Lavina problema iz Agrokora još nije zaustavljena: Plan izvanrednoj upravi remete dobavljači Andrija Jarak (Foto: Dnenvik.hr) Analiza Andrije Jarka Može li afera Hotmail ugroziti konačnu nagodbu? "Veliki problem predstavljaju tri tužbe..."

U žalbi koju su podnijeli Trgovačkom sudu u Zagrebu ističu da je iz nagodbe vidljivo da se određeni vjerovnici dovode u povlašteni položaj.

Osim toga, navode, ''ako je vjerovnik tijekom postupka primio plaćanje utvrđene tražbine po slobodnoj cijeni PVV-a i Izvanrednog povjerenika – prilikom namirenja će se tretirati kao da takav vjerovnik nije niti imao navedenu traždbinu. Drugim riječima, bilo kakvo umanjenje traždbine u Nagodbi računat će se samo od preostalog dijela''.

Detalje žalbe možete pročitati u pirloženom dokumentu.

 

Frank Nagodba by Ivana Domitrović on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene