Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preminuo bivši eurozastupnik

Premijer uputio pismo sućuti obitelji Ivice Tolića: "Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je pismo sućuti obitelji u povodu smrti komodora Ivice Tolića.

"Sa velikom žalošću primio sam vijest o preranoj smrti hrvatskog branitelja i donedavnog zastupnika u Europskom parlamentu, komodora Ivice Tolića.

Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba koji se u najtežim trenucima za Hrvatsku dragovoljno stavio na raspolaganje domovini te kao zapovjednik 3. imotske bojne 4. gardijske brigade prošao mnoga bojišta, od Kruševa kod Obrovca, zadarskog, šibenskog, drniškog i Južnog bojišta sve do oslobađanja hrvatskoga juga. Istovremeno je prolazio i put od vojnika do zapovjednika te je Domovinski rat završio kao načelnik stožera Južnog bojišta. Za svoje ratne zasluge i hrabrost odlikovan je najvišim vojnim odličjima.

Nakon rata gradio je uspješnu karijeru u Hrvatskoj ratnoj mornarici gdje je imenovan načelnikom Stožera HRM-a i promaknut u čin komodora, a prepoznat je i njegov angažman u Zboru udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada.

Iznimno cijenimo i važan doprinos koji je dao obnašajući dužnost hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu gdje je snažno i odgovorno zastupao hrvatske nacionalne interese.

U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas da u ime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti i poštovanja", stoji u pismu sućuti premijera Plenkovića.

Jandroković uputio brzojav sućuti

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Formiranje nove vlade Pupovac o vladajućoj većini bez SDSS-a: "Plenković nije imao drugog izbora" Baby Lasagna Ulazak u finale Eurosonga Oglasio se Plenković nakon što je Baby Lasagna ušao u finale: Pogledajte što je napisao

I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji.  "Ivicu ćemo pamtiti po njegovom požrtvovnom doprinosu u Domovinskom ratu kada je svoju ljubav prema domovini dokazao u njezinoj obrani na brojnim teškim bojištima te po njegovoj poslijeratnoj uspješnoj karijeri u Hrvatskoj ratnoj mornarici gdje je svoje znanje i iskustvo spremno prenosio mlađim naraštajima.

Pamtit ćemo i njegov politički angažman koji je uvijek bio za boljitak Hrvatske i promociju njezinih nacionalnih interesa", naveo je Jandroković, izrazivši sućut uime Hrvatskog sabora i svoje osobno.

''Zauvijek će ostati u sjećanju suboraca''

Sućut je izrazila i predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović istaknuvši kako je njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu na trajnu čast i ponos obitelji, Hrvatskoj vojsci i hrvatskom narodu.

"S dubokim žaljenjem primila sam vijest o smrti umirovljenog komodora Ivice Tolića, hrvatskog branitelja, admirala Hrvatske ratne mornarice i bivšeg hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu. Vašeg i našeg Ivice, supruga, oca i sina. Komodor Tolić ostat će zauvijek u sjećanju ratnih suboraca i svih pripadnika Oružanih snaga RH. Njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu na trajnu je čast i ponos vašoj obitelji, Hrvatskoj vojsci i hrvatskom narodu", navela je predsjednica Grabar-Kitarović.

 

Sućut izrazio ministar obrane

Izraze sućuti uputio je i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuvši kako je njegov prerani odlazak ogroman gubitak za Hrvatsku vojsku i cijelu braniteljsku populaciju koja ga je iznimno cijenila. 

''U ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam vam iskrenu sućut u povodu preranog odlaska našeg Ivice, supruga i oca, hrvatskog branitelja i ratnog zapovjednika Treće imotske bojne Četvrte gardijske brigade. S bolom u srcu primio sam ovu tužnu vijest i ovo je ogroman gubitak za Hrvatsku vojsku i cijelu braniteljsku populaciju koja ga je iznimno cijenila", naveo je u izrazima sućuti ministar Krstičević, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Ministarstva obrane RH (MORH).

Podsjetio je da je komodor Ivica Tolić dao velik doprinos u obrani Domovine, stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske i u razvoju Hrvatske ratne mornarice. Do zadnjeg trenutka, branio je hrvatske nacionalne interese i borio se za vrijednosti Domovinskog rata i hrvatske branitelje.

Uz zahvalu svemu što je dao za Hrvatsku, ministar Krstičević istaknuo je da će Hrvatska ratna mornarica, Četvrta gardijska brigada i hrvatski branitelji komodora Tolića uvijek nositi u srcu i u svojim molitvama (S.Ve./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene