Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SMS afera"

Premijer: "Tko god da mi radi o glavi, neće uspjeti"

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer Plenković odgovarao je na pitanja novinara nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a. Upitan što misli tko mu radi o glavi, vezano uz aferu SMS, Plenković je rekao da na nikoga ne sumnja.

"Tko god radi, neće uspjeti. Ne sumnjam na nikog, ali očekujem od svih koji istražuju, ovo što se kolokvijalno zove afera SMS, da to istraže do kraja, jer se tu fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Vladimir Bilek - 2 Sastanak s premijerom Manjinci: "Više od jednog zastupnika će dati Plenkoviću glas za mandatara, ali ne i SDSS" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Razgovori se nastavljaju Plenković: "Već sada imamo 76 ruku. Grbin je treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u penziju"

Komentirao je i ulogu savjetnika predsjednice Vlade Galića. "Poznajem ga, ali ne na način da smo najbolji prijatelji. Vidjeli smo se i znam da je išao kod predsjednice prije nešto više od godine dana", rekao je Plenković.

"Treba sve rasvijetliti i ne govorim to kao floskulu da institucije trebaju raditi svoj posao", rekao je Plenković. Odgovorio je i na pitanje je li razgovarao s Milijanom Brkićem. "Razgovarali smo prije. On je demantirao bilo kakvu vezu s nekom aferom", rekao je premijer.

Komentirao je i mailove prema kojima su dijelovi lexa Agrokora promijenjeni prije nego što su došli na glasanje u Vladu. "S ovom distancom od godinu i pol dana, mogu još jednom ponoviti kako mislim da smo u vrlo kratkom roku donijeli vrlo važan zakonski okvir. Važno je da su OPG-ovi isplaćeni, radna mjesta sačuvana, da se stabilizirala situacija s kompanijama u susjednim zemljama, da je poslovanje kompanije dobro i da je nagodba postignuta", rekao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene