Premijer Andrej Plenković (Foto: PIXSELL/Patrik Macek)
Premijer Andrej Plenković (Foto: PIXSELL/Patrik Macek) Foto: PIXSELL/Patrik Macek

Novi Nacional piše da su istražitelji na računalima Franje Varge pronašli spremne lažne SMS-ove na temelju kojih se trebalo premijera Andreja Plenkovića optužiti za korupciju i uzimanje mita.


Novi broj tjednika Nacional u utorak piše da su istražitelji, napredujući u istrazi vezanoj za informatičara Franju Vargu, koji je napisao lažne SMS-ove za Zdravka Mamića, u njegovim računalima otkrili falsificirane dokumente kojima se premijera Andreja Plenkovića trebalo optužiti za tešku korupciju.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković oštro opleo po Milanoviću: "On spada u kategoriju zločestih klauna iz horor filmova. Neki ga se boje, a nekima je smiješan" Premijer Andrej Plenković ''Milanović prodaje boze'': Znate li što je boza koju je više puta spomenuo premijer Plenković?

Tjednik piše da je to trebao biti "težak slučaj korupcije u kojemu je Plenković primio značajan novčani iznos".

U tijeku su bile pripreme da se s lažnim prepiskama izađe u javnost, no to je uhićenjem informatičara iz Belišća spriječeno. Pozivaju se na upućeni izvor koji tvrdi i da je Varga istražitelje čak pokušavao uvjeriti i da su pronađeni lažni SMS-ovi usmjereni protiv Plenkovića autentični.

Zasad se iz pronađene dokumentacije i prepiski na Varginim računalima ne otkriva tko je eventualni naručitelj lažiranih materijala, no jasno je da Varga u cijelom slučaju nije mogao djelovati sam te da ga je netko uputio što da u lažne SMS-ove napiše.

Podsjetimo, informatičar Franjo Varga uhićen je krajem rujna zbog lažiranja SMS-ova za Zdravka Mamića. Njegovo uhićenje dogodilo se ranije nego što je zapravo planirano jer su istražitelji otkrili da mu je netko dojavio da ga se istražuje. Ubrzo je uhićen Blaž Curić, inače kum potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića.