Premijer Andrej Plenković (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima je obišao poplavljena područja i komentirao neke aktualnosti.


Dok je Franjo Varga davao iskaz tužiteljima, a na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov strahuje li da će kriminalističko istraživanje dovesti do nekog u HDZ-u ili HDZ-a što bi moglo naštetiti stranci, Plenković je odgovorio protupitanjem kome naštetiti.

Vezani članci Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell) Novi ministar rada služio se uslugama falsifikatora Franje Varge? Ministarstvo: "Tvrdnje su maliciozne, ne poznaju se niti su ikada komunicirali" Milijan Brkić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Povjerenstvo za sukob interesa istražuje Brkićeve satove, on objasnio zašto ih nema u imovinskoj kartici

''Ja nemam pojma što on tamo govori, niti ima teoretske šanse da to znam, niti je to moj posao. Bitno je da sve institucije rade posao sukladno zakonu'', rekao je Plenković.

''Predsjednik Sabora odlučuje tko će biti njegov izaslanik, to morate njega pitati'', bio je Plenkovićev odgovor na pitanje zašto Milijan Brkić neće biti izaslanik Sabora u Bleiburgu. Na pitanje znači li to da se HDZ odriče Brkića, Plenković je odgovorio da ne zna zašto se te dvije stvari povezuju.

''Meni uopće nije palo na pamet to što vi govorite'', poručio je. Dodao je da će izaslanik Vlade na komemoraciji biti ministri Tomo Medved i Lovro Kuščević.

''Formalno, da vam pravo kažem, ne znam, mislim da je. A ako nije, kao da je'', odgovorio je predsjednik Vlade na upit je li Miroslav Ćiro Blažević član HDZ-a. Na pitanje hoće li Ćiro biti kažnjen jer je u SDSS-ovu predizbornom spotu, Plenković je rekao: ''Ma Ćiro je super!''.