Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)

Premijer Andrej Plenković nakon saborskog aktualnog prijepodneva ocijenio je da je ono bilo uobičajeno, a vrlo teškim riječima komentirao je istup Brune Esih ponovivši da je njegova greška što je ona u Saboru.


Nakon žustre razmjene mišljenja s Brunom Esih, premijer Andrej Plenković rekao je da ga to nije iznenadilo.

Vezani članci Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Što se to događa na krajnjoj desnici: Razilaze li se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović? Premijer Andrej Plenković i Bruna Esih (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Žestoki okršaj Brune Esih i Plenkovića: "Raspišite izbore, budite muško, a ja ću biti žensko..."

''To je već stil te jedne male strančice u kojoj bi se ona u nekim drugim vremenima u nekim drugim zemljama mogla kandidirati za ministricu narodnog prosvjetiteljstva i propagande'', rekao je Plenković. Dodao je da djeluje patetično što je Esih čitala pitanje, čitala reakciju na pitanje, a da je sadržaj bio neargumentiran.

''Tipičan primjer najnižeg populizma i stvaranja loše atmosfere kod dijela birača pozivajući se na narod. Ali hrvatski narod je pametan i ne podliježe onima koji stvaraju paniku. To je loše'', rekao je Plenković.

''Apsolutno'', tako je odgovorio na pitanje je li njegova greška što je Bruna Esih u Saboru. Dodao je da je to velika greška, ali i dodao da se na greškama uči.

Rekao je i da je njemu sve jasno nakon razgovora s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović o njezinoj mogućoj budućoj kandidaturi za predsjednicu, a da nije do njega kad će tko što objaviti.

Naglasio je da je na Miloradu Pupovcu da ocijeni hoće li ići na obilježavanje pada Vukovara.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak je rekla da plaće zaposlenicima ne mogu rasti više od 3 posto zbog jamstva koje je Vlada dala Uljaniku. Premijer Plenković kaže da je s većim suficitom veći manevarski prostor, ali da su takve pozicije sa sindikatima nevezane uz brodogradilište.


Odlučuje se o tome hoće li kapetan Dragan ranije na slobodu