Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pregovori nisu uspjeli, štrajk se nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslijepodnevni pregovori predstavnika Vlade i sindikata obrazovanja u Ministarstvu financija nisu rezultirali dogovorom, pa se štrajk u obrazovnom sustavu nastavlja.

Predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić izjavio je Hini da niti nova Vladina ponuda ne ispunjava osnovni sindikalni zahtjev, da njihove plaće kroz nekoliko godina nadoknade zaostaju za plaćama u privredi od dvadesetak posto.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Marko Movre Gost Dnevnika Nove TV Nagrađeni profesor otkriva koliko se radi u školama: "Dojam da mi ništa ne radimo i da smo uhljebi je nevjerojatno raširen"

Vladin novi prijedlog je razdoblje za nadoknadu toga zaostatka rastegnuo na previše godina, kaže Laktašić. Zbog toga će se štrajk tri sindikata obrazovanja sutra nastaviti a, kako je i najavljeno, zaposlenima u osnovnom i srednjem školstvu priključit će se djelatnici na fakultetima i znanstvenim ustanovama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene