Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Pala je prva politička žrtva afere SMS, a po pitanju borbenih aviona se traži na način da vuk bude sit, a koza cijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Gradskoj skupštini Grada Zagreba ovog je tjedna, uz pomoć tri oporbena zastupnika, izglasan proračun težak osam milijardi kuna. U Zagrebu je također predstavljen najveći spomenik Franji Tuđmanu, koji je podijelio javnost. Prošli je tjedan, između ostalog, obilježila i prva politička žrtva afere SMS, puštanje na slobodu Darka Kovačevića-Daruvarca, te neizvjesnost oko kupnje ratnih aviona. Tjedan je obilježila još jedna vijest: napustio nas je dragi profesor i veliki gospodin Milan Sijerković.

Dan nakon preokreta u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, u kojoj je izglasan proračun Milana Bandića težak osam milijardi kuna, Bandića je sustigla dorađena USKOK-ova optužnica. Iako su ga u skupštini uspjela spasiti tri oporbena zastupnika, sada ga se optužuje za zlouporabu položaja i ovlasti, trgovanje utjecajem, utaje poreza ili carine i poticanja na trgovanje utjecajem.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažnija zbivanja Ivana Petrović donosi pregled ključnih događaja proteklog tjedna Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa"

Franjo Tuđman dobio je u Zagrebu svoj najveći spomenik, koji je podijelio javnost. Na otkrivanju su bili gotovo svi, osim idejnog začetnika – zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kojeg je zaustavila plućna embolija.

Pala je prva politička žrtva afere SMS. Savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za nacionalnu sigurnost, Vlado Galić, podnio je ostavku nakon što je i Pantovčak zatresao iskaz Franje Varge, bivšeg MUP-ova informatičara. Ured predsjednice će uskoro napustiti i Mate Radeljić zbog, nagađa se, pomirdbenog aranžmana s HDZ-om.

Još je uvijek neizvjestan ishod najveće hrvatske vojne kupovine, teške tri milijarde kuna. SAD zasad stopira isporuku izraelsko-američkih aviona. Prodat će ih uz jedan veliki uvjet: da Izraelci s njih skinu svu svoju ugrađenu opremu. Nejasno je jesmo li sve to znali, a u posao 'srljali'. Traži se način da vuk bude sit, a koza cijela.

Potresne scene u zadarskoj sudnici mogle su se vidjeti nakon što je na slobodu pušten Darko Kovačević zvani Daruvarac. Još ga uvijek čeka presuda za brutalno premlaćivanje 18-ogodišnje Zadranke. Obitelj je u strahu, a građani negoduju i traže bolju zaštitu žrtve.

Napustio nas je naš dragi profesor i veliki gospodin Milan Sijerković. Bez obzira kakvo je vrijeme bilo, prognozu je uveseljavao svojim dosjetkama i narodnim mudrostima. Uz njega je i kiša imala posebnu draž. Uvijek ćemo vas se sjećati, dragi naš profesore, bilo uz "pljuščić" ili kad "gdje-gdje" zapuše burica. Hvala vam.

Više o događajima koji su obilježili protekli tjedan, od prosvjeda učitelja zbog nasilja u školama do usvajanja Marakeškog sporazuma o sigurnim migracijama, možete pogledati u video-prilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene