Obavijesti Pretražite Navigacija
MILAN SIJERKOVIĆ

Zbogom, profesore: Pogledajte koja je bila želja najomiljenijeg hrvatskog meteorologa

Aktualno Galerija +0 Milan Sijerković (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Milan Sijerković bio je pravi dobri duh redakcije, u koju je uvijek unosio vedrinu i dobro raspoloženje.

Cijenjeni meteorolog Milan Sijerković bio je dugogodišnji suradnik Nove TV i kolumnist portala DNEVNIK.hr te s velikom se tugom opraštamo od njega. Zauvijek ćemo ga pamtiti kao vrhunskog stručnjaka i dragog kolegu.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić sirene i minuta šutnje u 19 sati Vatrogasci iz čitave Hrvatske oproštaju se od stradalog kolege: "Tužno je što je uzrok požara ljudski faktor. To izaziva dodatan bijes" Ena Šarac - 1 Ne zaboravimo Enu Neutješna Biserka Šarac: "Eni je najbitnije bilo da ljudi postanu ljudi. I znam da je pored mene i da ne želi da plačem. Ali previše boli"

Bio je dobri duh informativne redakcije Dnevnika Nove TV, u koju je uvijek unosio vedrinu i dobro raspoloženje. Krasili su ga nezaustavljiva energija i entuzijazam. Jedna od njegovih odlika po kojima je postao svima prepoznatljiv bila je sklonost anegdotama i pošalicama, zbog kojih su mnogi s veseljem očekivali njegove prognoze. Nerijetko bi ih završavao i narodnim mudrostima, među kojima je i danas svima poznata "Sveta Kata, snig na vrata".

Bio je i strastveni gljivar, nerijetko je vikende provodio duboko u šumi, a svoju je strast prema meteorologiji prenio i u niz knjiga koje je napisao, među kojima su primjerice i "Pučko vremenoslovlje", "Hrvatski vremenarij" i "Bura goropadnica" te četiri dječje slikovnice u kojima je meteorologiju pokušao približiti najmlađima.

Omiljeni hrvatski meteorolog zajedno s kolegama na Novoj TV osmislio je i novi koncept vremenske prognoze, onaj bliži svakodnevnom životu i malom čovjeku.

"Mi smo na Novoj TV pokušali kreirati novu vrstu vremenskog izvještaja, rekao bih, stručno-popularnog. Uz sve one važne informativne stvari, mi na neki način prognozu želimo učiniti pitkom", rekao je Sijerković još 2010. godine.

Profesor Sijerković svoje vremenske prognoze nije završavao bez sebi svojstvenog potpisa u obliku narodnih mudrosti. Time je postao, a sad i ostao, jedinstveni meteorolog u Hrvatskoj, pa i šire. Želja mu je bila to kulturno nasljeđe približiti gledateljima.

"Volim to kulturno nasljeđe naših predaka i na neki način upoznajem druge s time. Nadam se da će i drugi to zavoljeti kao i ja", pojasnio je Sijerković.

Milan Sijerković iza sebe ostavlja golemo nasljeđe. Doista je malo reći da će njegova vedrina, profesionalnost i mudrost nedostajati svima, a ponajviše ljudima na koje je ostavio neizbrisiv trag, od kolega s Nove TV, preko onih u drugim medijima, na sveučilištu pa do građana u čije je domove uvijek unosio dašak vedrine, bez obzira na lijepo ili ružno vrijeme u prognozi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene