Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podsjetimo se

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov: Hrvatska dobila novi saziv Sabora iz prvog pokušaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je, ovaj put iz prvog pokušaja, dobila novi saziv Sabora ali i njegovog dosad najmlađeg predsjednika. Božo Petrov obećao je promjene.

Punom parom izglasan je zakon kojim se mijenja izgled buduće Vlade. U proceduri su i MOST-ova jamstva. Čari parlamentarizma otkrio je i obezglavljeni Živi zid. I to napadom na MOST.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golja Novi državni odvjetnik, prvi Putinov intervju i obvezni vojni rok događaji su koji su obilježili tjedan Pregled tjedna - Barbara Golja Pregled tjedna Nova godina počela je žestoko i već u prvih sedam dana pokazala da gotovo i nema toga što ne možemo očekivati

Prvu sjednicu Sabora obilježilo je sve, samo ne demokratsko i pristojno ponašanje šefa SDP-a u odlasku. Zoran Milanović izignorirao je svečanu sjednicu i pojavio se u Saboru dva sata kasnije od ostalih samo kako bi prisegnuo. Nije glasao čak ni za potpredsjednicu iz redova svoje stranke.

U tjednu na izmaku u kojem je otkriveno da su neki ministri u sada već bivšoj Vladi nezakonito zapošljavali, a Tihomir Orešković oprostio se od Banskih dvora.

O njihovim nasljednicima zasada se nagađa. Ali zna se da će, umjesto 20, Plenkovićeva Vlada imati 19 resora. Ministarska križaljka još se slaže pa mnogi, očito, i nisu sretni. Toliko da to ne mogu ni pred kamerama.

Od izbornog gubitnika do političkog dobitnika s briselskom adresom. Minimalni broj preferencijalnih glasova donio je Ivanu Tepešu ogromne povlastice. Zajedno s Ivicom Tolićem, zamijenit će u europskom parlamentu Plenkovića i Stiera.

Ne stišava se bura oko HAVC-a. Dokumentacija o navodnim milijunskim malverzacijama - podijeljena je i zastupnicima. Očekuju reakciju nadležnih institucija.

Odgovori se traže i oko INA-e nakon što je sirova nafta namijenja preradi iz Siska završila u riječkoj rafineriji. Sindikati u svemu iščitavaju poruku MOL-a o tihom gašenju pogona.

Protekli tjedan bio je bogat političkim događajima ali i ne samo njima, a na sve događaje možete se podsjetiti u još jednom Pregledu tjedna Ivane Pezo Moskaljov.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene